недеља, 5. фебруар 2017.

SUTRA PROTEST POLICAJACA: NE ŽELIMO DA BUDEMO GLINENI GOLUBOVI


05 Feb 2017
Zahtevaju da se ne dešava više da višestruki prekršioci zakona šetaju slobodno,
kao i da se prekine sa veličanjem kriminalaca u medijima
Sindikat srpske policije organizovaće sutra u pet do 12 protest ispred zgrade suda u Novom Sadu, kako bi zatražil bolju sudsku zaštitu, uz poruku da ne žele da budu “glineni golubovi”.
Predstavnici Sindikata srpske policije kazali su da je povod za protest nedavno prebijanje novosadskog žandarma i optužili sudove da primenjuju blagu kaznenu politiku prema napadačima na policajce.
Predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović izjavio je ranije da policajci zahtevaju da se ne dešava više da višestruki prekršioci zakona šetaju slobodno, kao i da se “prekine sa veličanjem kriminalaca u medijima”.
Sindikat će zatražiti i da se tužilaštvo i sudovi izjasne da li im je potrebna zaštita, ako zbog straha izriču kazne ispod zakonskog minimuma ili oslobađaju kriminalce.
Organizatori su najavil da će protestu prisustvovati više stotina policajaca iz svih delova Srbije i dodali da su podršku dobili i od drugih sindikalnih organizacija iz MUP-a Srbije.
“Ne želimo da i dalje budemo glineni golubovi. Želimo da slobodno šetamo ulicama i sa svojom decom i da na njihovim licima vidimo bezbrižan osmeh, a ne strah zbog posla kojim se tata ili mama bave”, kazao je Mile Lazarević iz Sindikata srpske policije za novosadski portal 021 (021.rs).
A grupa građana “Dva minuta tišine” danas popodne na centralnom novosadskom Trgu slobode organizovaće protest pod nazivom “Zašto nismo bezbedni – Zaštiti život”, zbog loše bezbednosne situacije u gradu.
Oni su najavili da protest organizuju zbog povećanja nasilnih obračuna kriminalnih grupa na novosadskim ulicama, jer su u tim sukobima ugroženi svi građani, uključujući i pripadnike policije.