субота, 25. април 2015.

ŠTA KO UNOSI U BRAK?!? NIJE FIKUS NAIVAN !!!!! MIRAZ

 NOVOJ ŽENI ODLAZEĆI PREDSEDNIK STANKO PETROVIĆ FIKUS POKLONIO JE IZMIŠLJENO RADNO MESTO U JP(javno preduzeće) TO(turistička organizacija) BC (Bela Crkva) NARAVNO O TROŠKU GRAĐANA BELE CRKVE ali poklonu se ne gleda u zube  ALI NI ŽENA NIJE ZA "BACANJE" saznajemo da je u najboljim godinama(nema još ni 40) svi "bivši" (a bilo ih je onoliko) pozitivno se osvrću na gimnastička umeća izabranice srca FIKUSOVOG,možda ne manje bitna činjenica je da ŽENA MUUU donosi lep miraz u vidu TATE KOJI SE NALAZI NA IZDRŽAVANJU JEDNOGODIŠNJE ZATVORSKE KAZNE  a da to nije sve ,upravo je stigla VEST da je TAST upravo dobio još jednu zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana. 
Poznata je činjenica da često mladoženje imaju primedbe na TASTOVE I TAŠTE  e pa sa tastom FIKUS neće imati problem bar naredne dve godine dok tast bude u zatvoru.
         Šapuće se da bi kuma mogla da bude aktivna penzionerka MIRA zvana  "miTO  ne primamo" 
                                                                   ( TO ide preko sina ) 




Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije

Miraz je poklon koji porodica mlade daje mladoženjinoj porodici na dan venčanja. Mnogi ljudi misle da je to doprinos mladine porodice budućim troškovima koji nastaju njenim useljenjem u mladoženjin dom.
U patrijarhalnom društvu, ukoliko mlada ima braće, miraz koji mlada dobije prilikom udaje bio je sve što ona dobija od roditelja i nije imala pravo na drugo nasledstvo. U Srbiji je ovo prekinuto zakonskom regulativom posle Drugog svetskog rata kada sva deca i muška i ženska dobijaju jednako prava na nasledstvo. Međutim i pored toga u mnogim seoskim sredinama i dalje se zadržao ovakav običaj tako što se ćerka dobrovoljno odriče svog dela nasledstva. Samim tim značaj miraza je nekada bio veći nego što je to sada i bili su veći materijalni iznosi u pitanju.
Ukoliko mlada nema braće onda je ona miraždžika (negde zovu i miražinka) i njoj pripada pravo da u miraz dobije deo roditeljskog imanja ili celo imanje ako nema drugih sestara. Danas se za miraždžiku obično smatra ćerka jedinica tj. mlada koja nema ni braće ni sestara.
U slučaju raskida braka, miraz se vraća mladoj.