субота, 7. март 2020.

IZBORI ILI ??!!?? Maskirana lica, šipke, pesnice,otvoreni prelomi, krv...

Predsednika opštine i koordinatora SNS-a Žabalj - Čedomira Božića socijalisti označavaju za glavnog krivca

U prostorijama Socijalističke partije Srbije u Žablju, došlo je do incidenta nakon što je troje maskiranih lica nasilno upalo u stranačke kancelarije. Maskirana lica naoružana metalnim šipkama pretukla su Stojana Boroju i Zorana Šokića, predsednika i sekretara izbornog štaba SPS-a.

Očigledno je da u pojedinim gradovima Srbije bukti rat između SPS-a i SNS-a uoči izbora 26. aprila. Međutim, nema toga što Ivica Dačić, večiti koalicioni partner vlasti, pa i ove, ne može da istrpi. Tako može sadašnja vlast da ga ponizi koliko god hoće, ali će aktuelni ministar inostranih poslova prihvatiti sve, pa čak i maskirana lica, pesničenje i šipke, zarad ostanka na vlasti.  

Povređeni su prevezeni u Urgentni centar Vojvodine, a ovim povodom Socijalistička partija Srbije izdala je saopštenje u kojem predsednika opštine Žabalj Čedomira Božića, inače poverenika SNS za opštinu Žabalj, smatra nalogodavcem napada. 
- SPS zahteva od nadležnih državnih organa da preispitaju ulogu predsednika opštine Žabalj Čedomira Božića, koga smatra nalogodavcem napada na prostorije SPS Žabalj, kojom prilikom su nanete izuzetno teške telesne povrede predsedniku izbornog štaba SPS Stojanu Boroji i sekretaru izbornog staba Zoranu Šokiću. Oko 22 časa troje maskiranih lica, naoružani metalnim šipkama nasilno su upala u prostorije SPS i surovo tukla Boroju i Šokića do besvesti i krvi. 

Incident se desio odmah nakon uspešne predaje izborne liste SPS što evidentno predstavlja i motiv ovog napada. Sa povredama glave, obilnim krvarenjima i otvorenim prelomima ruku i nogu, oštećeni su urgentno hospitalizovani i trenutno se nalaze u Urgentnom centru Vojvodine. Ujedno, maskirani napadači uništili su izbornu dokumentaciju i veći deo inventara SPS. Socijalistička partija Srbije poziva nadležne organe da formalno utvrde ulogu predsednika opštine Čedomira Božića u ovom incidentu koga osnovano sumnjiči kao nalogodavca - navodi se u saopštenju.