уторак, 9. децембар 2014.

10 NAJUTICAJNIJIH BELOCRKVANA 2014

 Lista se odnosi isključivo na UTICAJ koji ovi pojedinci iz Bele Crkve imaju
 (ova lista se ne bavi analizom pozitivnog,negativnog,biografijama,pozadinom uticaja,....)

 1. Biljana Pavlović, državni sekretar u Ministarstvu pravde, rođena je 06.05.1961. godine u Beloj Crkvi.
Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Završila je specijalističke studije iz oblasti „Notar - Javni beležnik" na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2010. godine. Položila pravosudni ispit 1997. godine.
Radila je u periodu od 10.10.1990. godine do 30.11.1998. godine kao rukovodilac pravne službe u društveno trgovinskom preduzeću „Trgobanat“ u Beloj Crkvi. U periodu od 01.12.1998. godine  do 09.04.2003. godine, radila kao sudija Opštinskog suda u Beloj Crkvi. Od 10.04.2003. godine do 31.12.2009. godine radila kao sudija u Opštinskom sudu u Pančevu. Kao pomoćnik direktora za nemedicinske poslove u periodu od 28.12.2010. godine do 19.09.2012. godine radila u Gradskom Zavodu za medicinsku hitnu pomoć. U periodu od 27. jula do 6. maja obavljala je funkciju direktora Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom. Govori ruski i engleski jezik. 
Majka dvoje dece, koja su takođe diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

2. Jovica Zarkula rodjeni BELOCRKVANIN
Rođen je 1959.god.. Do završetka gimnazije živeo je u Banatskoj Subotici. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, a pravosudni ispit položio je 1991. godine. Usmeni magistarski ispit na Pravnom fakultetu u Beogradu položio 1996. godine.
Radio je kao načelnik policije u Vršcu, bio je direktor SPC “Milenijum”, a bio je zaposlen i u ZZ “Pigfarm” iz Banatske Subotice.
Član je Socijalističke partije Srbije od njenog osnivanja. Do demokratskih promena oktobra 2000. godine bio je predsednik opštine Vršac. Na izborima 2004. nastupio je na listi Pokret “Vršačka regija-Evropska regija” i tada je ponovo izabran za predsednika opštine. Na isti način se kandidovao i 2012. godine, ali ga je tada SPS isključila iz članstva zbog toga.
Nakon izbora 2008. godine vršio je čak tri funkcije – bio je odbornik u skupštini opštine Vršac, pokrajinski poslanik i državni sekretar u Ministarstvu za infrastrukturu. Ostavku na prve dve pozicije podneo je tek aprila 2011. kada je utvrđeno da je u sukobu interesa.
Posle konstituisanja lokalne vlasti juna 2012. godine Zarkula je izabran za predsednika Skupštine opštine Vršac.
Oženjen je i ima dvoje dece.



3-Rodjeni BELOCRKVANIN  Goran Draganić je odrastao u porodici koja se bavila medicinom. Otac Dragiša je bio veterinar, a majka Dušica je radila kao viša medicinska sestra. I njegova sestra Desanka je vrhunski plastični hirurg u Udinama na severu Italije. Pravni fakultet je upisao na mamino insistiranje i nije se pokajao. Član je Demokratske stranke i njen advokat od osnivanja. Čovek koji ima tako moćne klijente primoran je da od ranih jutarnjih sati bude savršeno obavešten. Oženjen je suprugom Oliverom rodjenom Lukić(rodjenom belocrkvankom) sa kojom ima dve ćerke Unu i Minu
 Jedan od najtraženijih beogradskih pravobranilaca, čovek istančanog advokatskog nerva čiji su klijenti najmoćniji Srbi i najveće korporacije, pravnik koji se devedesetih godina proslavio braneći buntovne političke disidente, posle sedamnaest godina perfektne karijere.Bio je advokat Zorana Đinđića. Branio je Aleksandra Tijanića i Slavka Ćuruviju, kao i novinara Miroslava Filipovića optuženog za špijunažu. Zastupa Cileta Marinkovića, Dragana Bjelogrlića, Zorana Cvijanovića, Katarinu Radivojević, Božidara –elića, Novaka Đokovića. ... 


4.  Dragan Tikić -Rodjeni BELOCRKVANIN  mladost proveo u Vračev Gaju  danas sa suprugom živi u Parti(Vršac) ,otac je četvoro dece.
 Jedan je od najvećih individualnih poljoprivrednih proizvodjača u Srbiji obradjuje više od 2000ha zemlje,sem poljoprivrede bavi se i trgovinom ali je i vlasnik prve eko-farme svinja gde uzgaja autohtone vrste svinja.

 U širim poslovnim krugovima važi za  u današnje vreme redak primer pouzdanog partnera. Lokalno je veoma uticajan i smatra se jednim od naj uticajnijih pojedinaca.




5. Nikola Zavišić- Rodjeni BELOCRKVANIN (1975) ugledni i uticajni umetnik,završio  Fakultet Dramskih umetnosti u Beogradu kasnije i Akademiju za izvodjačke umetnosti u Pragu. Režira na prestižnim scenama(Beograd,Subotica,Novi Sad,...) kako u zemlji tako i u inostranstvu (Hrvatska,Holandija,Portugal,...) radi na filmu ali i na televiziji. Javno često angažovan i prisutan.


 6. Goran Nikolić - Rodjeni BELOCRKVANIN  (1961) završio Pravne studije u Beogradu radio kao pravnik  sve dok nije izabran za sudiju opštinskog suda u Beloj Crkvi ,jedan mandat bio je zamenik predsednika suda u Beloj Crkvi, ove godine izabran je za Predsednika Osnovnog Suda u Vršcu. Oženjen je i ima dva sina.



7.Vladislava Vojnović (1965) rodjena BELOCRKVANKA  književnica i scenaristkinja.Vladislava Vojnović je studirala i diplomirala na FDU, odsek dramaturgija. Završila specijalističke studije iz oblasti Kulture i roda na AAOM-u 2001.
Pisala i piše pesme, priče, romane, drame, scenarije, eseje, novinske tekstove i filmske kritike.
Tu i tamo bavi se i filmskom produkcijom.
Članica Upravnog odbora Srpskog književnog društva.
Objavljena dela: Ženske junačke pesme (2002), Lovac na grinje, zbirka pesama (2007), Princ od papira, roman za decu (2008) (nagrada "Zmajevih dečjih igara" i nagrada "Dositejevo pero"), Lenjinova desnica ili kako se udati za agenta, roman (2010), PeeMeSme, zbirka pesama (2010).
Po njenoj knjizi za mlađe tinejdžere Princ od papira 2007. godine snimljen je istoimeni film, a bila je i koscenaristkinja filma Kako su me ukrali Nemci (zajedno sa Svetozarom Vlajkovićem i režiserom Milošem Mišom Radivojevićem).
Dobila je nagrade „Rade Obrenović“ Zmajevih dečjih igara i „Dositejevo pero“ za Princa od papira 2008. godine i „Biljana Jovanović“ za zbirku pesama PeeMeSme 2010. godine, dok je 2013. godine njen roman „Kozje uši“ dobio nagradu „Miroslav Dereta“ i bio u užem izboru za Ninovu nagradu.U 2014. godini za isti roman dobila nagradu „Stevan Sremac“, koju dodeljuje Grad Niš Udata je za Miloš Spasojević (vanredni profesor Akademije umetnosti u Beogradu) i imaju ćerku.

8. Marja Aleksić- Maki(1969)ROĐEN U BOSNI I HERCEGOVINI
Nekada carinski službenik ima sigurno interesatan životni put carinika,kontraverznog privatnika,preduzimača,aktera raznih privatizacija,nezvanično vlasnik gradske Pekare,Mlina,Trgo-banata,labudovog-okna,više ugostiteljskih objekata,... danas je na funkciji zamenika Predsednika Opštine Bela Crkva ali je i visoko kotirani funkcioner partije Jedinstvene Srbije Dragana Markovića PALME. Trenutno gledano lokalno najuticajniji pojedinac ali je činjenica da ima ogromnu hipoteku koja mu "visi" nad glavom. Oženjen je više puta i otac je petoro sinova sa tri žene.




9. Željko Crnogorac (1974) rodjen u (BiH) ali se kao veoma mlad  doselio i živi u Beloj Crkvi ,zvršio je Ekonomski Fakultet u Beogradu ,radio u PIk Južni Banat ,bavio se privatnim biznisom(zlobnici tvrde propao), kao član Demokratske Stranke postavljen na mesto Predsednika Opštine Bela Crkav, danas je poslanik u APV ali obavlja i funkciju savetnika predsednika opštine.Njegov uticaj je veoma veliki poslednjih godina na lokalu. Oženjen je i ima dvoje dece.


10. Dušan Mojsilović (1960),rodjen u Kragujevcu diplomirani inženjer poljoprivrede,vlasnik "Agromarketa" d.o.o 
 Dušan Mojsilović svoj uticaj i vezu sa Belom Crkvom ima isključivo kao vlasnik PIK-a "Južni Banat" (Agromarket). Pomenuti se opredelio da se javno ne eksponira ali njegov uticaj i snaga kompanije koju je stvorio  "Agromarketa" d.o.o  više niko ne može da ospori. Dušan Mojsilović je u Beloj Crkvi neko ko ulaže i tu je njegov uticaj najveći i sigurno je da ima interesa za stanje u Beloj Crkvi ,posebno kada se zna da će sledeće godine investirati 5 miliona evra u novu savremenu hladnjaču. Njegovi kontakti,poslovne veze , ogroman biznis ,..... možda su u ne-srazmeri našeg malog grada.Radi se o moćnom čoveku ali bez veće potrebe nego što je potrebno da se lokalno eksponira. Dušan Mojsilović ima sina i ćerku.