понедељак, 23. април 2018.

UDAR POLICIJE NA PROSTITUCIJU OTKRIO I DRUGA KRIVIČNA DELA

 Olga,Biki,Lola,Sany,Koka,Gaga,Cica,Lucija,Bambi,....

&

Saša,Slobodan,Nikola,Mića,Rodoljub,Laza, .........
Pripadnici MUP-a R Srbije su u proteklom periodu sproveli više istovremenih akcija i racija sa cilјem suzbijanja ilegalne prostitucije, jer je procenjeno da se u ovoj sivoj zoni ilegalno obrću višemilionski iznosi na godišnjem nivou. Navedene racije realizovane su munjevito i uspešno na različitim lokacijama na kojima se u dužem vremenskom periodu sprovodi tzv. elitna, ali i prostitucija najnižeg nivoa.    

U sklopu navedenih akcija zaplenjen je veći broj video zapisa intimnih odnosa klijenata i kralјica noći, čija je planirana svrha, kako se za sada procenjuje, ucena korisnika seksualnih usluga. Zbog toga se smatra da su navedene aktivnosti organizovane od strane uticajne kriminalne grupe, koja na ovim prostorima kontroliše prostituciju i bavi se teškim krivičnim delima, poput ucene i iznude. Policija je pristupila identifikaciji snimlјenih korisnika seksualnih usluga, kako bi ustanovila da li su isti već bili predmet ucene od strane lica iz kriminalnog milјea. Dosadašnjim pregledom zaplenjenih snimaka, ustanovlјeno je da se među brojnim korisnicima seksualnih usluga nalaze i uticajna lica iz sveta politike, biznisa, kriminalnog milјea, ali i akreditovanih inostranih diplomata.
Veliki broj snimaka intimnih odnosa klijenata i prostitutki, spremnih za ucenu korisnika seksualnih usluga. Seksualni činovi su veoma perfidno snimani, a iza dobro organizovanog posla stoji uticajna kriminalna grupa, koja na ovim prostorima kontroliše ilegalnu prostituciju i bavi se iznudama, zbog čega dalјa policijska istraga može dovesti do novih hapšenja kriminalaca.  Prema izvorima bliskih istrazi, snimcima su posebno targetirani ugledni biznismeni i diplomate iz regiona, jer kriminalci smatraju da se oni veoma lako odvajaju od novca kako bi sačuvali svoju reputaciju. Pregledom zaplenjenih materijala i dalјom policijskom obradom, otkriveni su posebno izdvojeni snimci i fotografije intimnih odnosa diplomata iz regiona sa travestitima i prostitutkama, koji je najverovatnije trebalo da posluži za njihovu ucenu.  Intenzivne policijske racije u jazbinama prostitucije i zaplena velikog broja video materijala, istovremeno je sprečila ili barem odložila izvršenje drugih krivičnih dela, jer se za sada ne može sa apsolutnom sigurnošću tvrditi da su zaplenjeni svi video snimci intimnih odnosa klijenata i prostitutki. Dalјa policijska istraga, uz identifikaciju snimlјenih korisnika seksualnih usluga, trebalo bi da pruži odgovor na glavno pitanje, jesu li oni već bili predmet ucene kriminalne grupe, po sličnom modalitetu koji je bio planiran za ugledne diplomate iz regiona.