петак, 23. март 2018.

U JASENOVU REKONSTRUISAN VRTIĆ


Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine odobrio je po konkursu 3,5 miliona dinara za radove na dva objekta PU „Anđelka Đurić“, u Beloj Crkvi i Jasenovu. Radovi u Jasenovu privode se kraju, preostalo je još samo popločavanje staze. Osamnaestoro predškolaca će od polovine naredne nedelje ponovo moći da borave u objektu.
Za vrtić u Jasenovu opredeljeno je 1.484.612,00 dinara za zamenu stolarije, parketa i sanitarnog čvora, kao i za krečenje objekta i popločavanje prilaznih staza.
- Objekat je bio u veoma lošem stanju, morali smo prvo da rešimo problem sa vlagom koja je prouzrokovala propadanje kupatila. Vrtić je kompletno rekonstruisan, zamenjena je sva stolarija osim ulaznih vrata. Biće ne samo lepše i čistije, već i energetski efikasnije sa novom stolarijom. Treba još da se izbetonira oko cele zgrade, uradi prilazna staza sa novim pločicama i uskoro, kada budu završeni svi radovi, moći ćemo da uredimo i dvorište, kaže Rumenka Negrojević direktorka PU „Anđelka Đurić“.