уторак, 19. децембар 2017.

BELA CRKVA - USVOJEN BUDŽET 495 MILIONA DINARA ZA 2018-tu !!!

U radu je učestvovalo 32 od ukupno 33 odbornika. Obrazloženje odluke o budžetu i odgovore na pitanja odbornika davala je Svetlana Kitanović, načelnica finansija.
- Projekcija budžeta zasnovana je na realno planiranim prihodima budžeta, a na osnovu prihoda i realizacije u prvih devet meseci ove godine. Budžet je projektovan na 495 milona dinara, sa suficitom se utvrđuje u iznosu od 526 miliona. Planirani sopstveni prihodi i prihodi iz drugih izvora direktnih i indirektnih korisnika utvrđuju u iznosu od 106,2 milona dinara, rekla je Kitanović.

Usvojene su i odluke o dodeljivanju isključivog prava Javnim preduzećima čiji je osnivač opština za obavljanje delatnosti pružanja usluga na koje se Zakon o javnim nabavkama ne odnosi, Kadrovski plan opštinske uprave za narednu godinu, Kodeks ponašanja službenika i nameštenika opštineBela Crkva, odluka o dinamici izrade planske dokumentacije i urbanističkih planova za narednu godinu, kao i odluke o osnivanju Interresorne komisije i Opštinskog saveta roditelja sa rešenjem o imenovanju članova.