субота, 18. новембар 2017.

EKSKLUZIVNO - SNS odlučio - nema vanrednih parlamentarnih izbora

BEOGRADSKI IZBORI U MARTU 2018-te

Glavni odbor Srpske napredne stranke odlučio je na današnjoj sednici da se ide samo na izbore u Beogradu i da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora.
Funkcionerka SNS Maja Gojković je rekla da su se čuli različiti predlozi na Glavnom odboru. Rasprava je trajala dugo i čula su se mišljenja svih članova stranke, rekla je ona.
"Sa preko 500 glasova i samo četiri glasa protiv, odnosno za drugi predlog, Glavni odbor je odlučio da izađemo isključivo na izbore za Skupštinu grada", rekla je Gojković posle sednice.Gojković je ocenila da je to najbolja moguća odluka za Srbiju. 
Ona je kazala da je na sednici Predsedništva SNS, koja je održana pre GO, bilo različitih mišljenja i da na GO nisu izašli sa jednim konkretnim predlogom, ali da je prevladao stav koji je izneo predsednik SNS Aleksandar Vučić, da se sa beogradskim izborima ne raspisuju i vanredni parlamentarni

Gojković je rekla da je rasprava o Vučićevom predlogu trajala dugo i da je bila sadržajna.
"Ko zna šta može da se desi u budućnosti u državi, Evropi i svetu, ali je u ovom trenutku to odluka koju je doneo Glavni odbor SNS kad je reč o izborima", odgovorila je ona na pitanje da li je odluka konačna.
Ona je kazala da će se u vezi sa beogradskim izborima poštovati svi zakonski uslovi, a da će o kandidatu za gradonačelnika naprednjaci tek razgovarati i da će na izbore izaći sa timom. Dodala je da su ponosni na sve što je Siniša Mali uradio na mestu gradonačelnika.
Gojkovićeva je rekla da su na Predsedništvu, osim izbora, tema bile i funkcionisanje SNS, unutrašnja politika, funkcionisanje Skupštine Srbije i rad Vlade Srbije u prvih šest meseci. 
"Vlada na čelu sa Anom Brnabić dobila je komplimente od naših kolega", rekla je Gojkovićeva.