среда, 7. јун 2017.

ПЛАНДИШТЕ - Ухапшен Зоран Воркапић ЗБОГ ЗЛОУПОТРЕБА СЛУЖБЕНОГ ПОЛОЖАЈА!!!!!


Припадници Министраства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су бившег функционера општине Пландиште З.В. и још четири особе осумњичене да су приликом изградње канализационе мреже у тој општини оверили привремен ситуације у којим су били наведен неизведени радови и неутрошен материјал и на тај начин прибавили против правну имовинску корист од 34.957.151 динара. 

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело злоупотреба службеног положаја, поред З.В. ухапшени су одговорно лице АД „ Напредак“ Пландише Д.Д., одговорног извођача радова М.Д. и руководиоца у предузећу АД „Напредак“ Пландиште М.В. 

Осумњичени се терет да су од 2008. до 2010. године, приликом изградње канализационе мреже на територији општине Пландиште, које је финансирао Фонд за капитална улагања, оверавали седам испостављених привремених ситуација за прву и другу фазу радова, у којима су били исказани и неизведени радови и песак који није био уграђен. 

На тај начин осумњичени су признавали да су ти радови наводно изведени и тако су, као се сумња, омогућили предузећу АД ''Напредак'' из Пландишта да наплати неизведене радове и прибави противправну имовинску корист од 34.957.151 динара.