среда, 1. март 2017.

Jeremić, Janković i Obradović zajedno protiv krađe

U saopštenju predizborni štabovi trojice kandidata traže od republičke izborne komisije da se umesto notara overa potpisa građana obavlja u sudu.
Kako bi sprečili eventualne neregeluranosti ili krađu na predstojećim predsedničkim izborima trojica predsedničkih kandidata iako supsrostavljenih kampanja izdali su zajedničko saopštenje.  



Vuk Jeremić, Saša Janković i Boško Obradović traže od Narodne skupštine da osnuje Nadzorni odbor za kontrolu izbora. Takođe, od predsednice Narodne skupštine zahtevaju da odmah uputi zvaničan poziv Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) da obavi posmatračku misiju, u skladu sa dosadašnjom praksom.
Jeremić, Janković i Obradović takođe su zatražili od državnih organa da ne dopuste i ne ponavljaju neregularnosti koje su zabeležene u izveštaju OEBS-a
“U izveštaju OEBSa od 24. aprila 2016. godine, uočene su brojne nepravilnosti u toku izbornog procesa i date preporuke koje nisu ispunjene. Zato zahtevamo od državnih organa da ne ponove nepravilnosti uočene u prethodnim izbornim procesima”, navodi se u zajedničkom saopštenju.