четвртак, 02. фебруар 2017.

VRŠAC - SNS ucenjuje roditelje dece koja treniraju džudo!!!??!!

VRŠAC -- Roditeljima dece koja treniraju u jednom amaterskom džudo klubu u Vršcu podeljen je dopis u kojem se navodi da se od njih očekuje da budu sigurni glasači SNS.
To je izjavila predsednica Gradskog odbora Demokratske stranke u Vršcu Tanja Vešović.
Nakon nabrajanja raznih informacija u vezi sa radom kluba, pod stavkom sedam u dopisu u koji je agencija Beta imala uvid se navodi: "Pomoć roditelja vezana za stranku SNS: kapilaran glas podrške klubu, ljudi koji nisu članovi stranke i nikada neće biti (siguran glas na predstojećim predsedničkim izborima za kandidata SNS)". 
Tanja Vešović je agenciji Beta kazala da je dopis dobila od jednog roditelja čije dete trenira u tom klubu, ali koji "iz razumljivih razloga" ne želi da mu se otkriva identitet. 

Dodala je da je roditeljima taj dopis stigao kao poziv na jučerašnji roditeljski sastanak. 

"Zar je moguće da u 21. veku vladajuća stranka preko amaterskih sportskih klubova prikuplja glasove za sebe? Ako nisam pristalica toga ili ne želim da dam glas, šta su posledice? Da možda neće detetu zabraniti da ide na takmičenje, da trenira? To je stvarno nečuveno, nezamislivo, neoprostivo i ne mogu da verujem", kazala je Tanja Vešović. 

Ocenila je da je reč o pritisku na sportske klubove, pritisku na trenere, na roditelje i na decu. 

Tanja Vešović, koja je i odbornica u Skupštini grada Vršca, kazala je da se i taj klub, kao i svi amaterski klubovi u gradu, finansiraju iz budžeta lokalne samouprave. 

"Da li ova ucena znači i poruku da, ukoliko roditelji ne daju siguran glas za SNS, onda će se i klub ugasiti", upitala je ona.