субота, 25. фебруар 2017.

Kombi prevoznici postigli dogovor sa MinistarstvomUdruženje kombi prevoznika saopštilo je da je sa Ministarstvom saobraćaja postiglo dogovor da nastave sa radom po postojećim zakonskim propisima, uz dodatna preregistrovanja postojećih delatnosti.
Udruženje kombi prevoznika navelo je da je u periodu od poslednjeg protesta, obavilo više konstruktivnih sastanaka sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja, infrastrukture i turizma na najvišem nivou.
“Kroz razgovore smo konstatovali da postojeći zakonski propisi omogućavaju da se ovaj vid delatnosti, koji obavlja veći deo članova Udruženja 'Kombi prevoz putnika', može obavljati uz dodatna preregistrovanja postojećih delatnosti”, navodi se u saopštenju.
Udruženje dodaje i da je konstatovano da će se u sledećoj izmeni zakona, koja je najavljena za 2018. godinu, nakon sprovedenih analiza potreba za pomenutim vidom prevoza, nacionalnih zakonodavstva zemalja EU i javnih rasprava, utvrditi mogućnost i način učešća ovih vozila u prevozu putnika u drumskom saobraćaju.