понедељак, 27. фебруар 2017.

ВРШАЦ: КУПОВИНА ГЛАСОВА, ПА ПРИТИСЦИ НА ОНЕ КОЈИ ТОМЕ ПРУЖАЈУ ОТПОР

Последњих деценија, у Србији се створио накарадни систем, у којем се сва питања, како животна, тако и она мање важна, решавају преко политичких странака. Што је најгоре, грађани су се у већем делу оваквом стању прилагодили и навикли да се посао добија преко партије, да се деца уписују у школе и вртиће „преко везе“, да тренирају у клубовима чији тренери су принуђени да за новац који клубови добијају из буџета пружају и политичке услуге странкама на власти. Ово је све куповина гласова, јер се даје новац или услуга за шта се тражи подршка странци и само куповином гласова ово може да се назове.
Али то што је већина суграђана на то навикла не значи да је то исправно и да тако треба да буде, нарочито када видимо докле је то довело друштво у којем живимо. Исправно је борити се против таквог система, а у данашње време за тако нешто треба и храбрости. Позивамо све грађане да се одупру политичким притисцима, нарочито тамо где то може имати последице на цело наше друштво.
Најновији случај политичког притиска догодио се ових дана у Општој болници у Вршцу. Докторка Татјана Вешовић, добро позната и призната лекарка-специјалиста, која дуго година врло успешно обавља дужност начелника одељења гинекологије и која није члан странке на власти, разрешена је дужности зато што је имала храбрости да јавно разоткрије аферу о покушају власти да услови помоћ џудо клубу из градске касе сакупљањем сигурних гласова за СНС на предстојећим изборима.
Недостојна и неубедљива образложења ВД начелника вршачке болнице др Данила Митровића о смени др Вешовић су увреда за све раднике и колеге ове храбре жене. Они су то, храбро и достојанствено, својом писменом подршком начелници свог одељења потврдили. Исто тако, то је вређање здравог разума свих грађана којима је доста свега овога што нам се дешава. Смењивати неког само зато што у своје слободно време износи ставове који су супротни владајућим је потпуно одсуство морала и вредности за које се сви ми залажемо.
Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ позива све суграђане да се одупру политичким притисцима према људима који не мисле исто као следбеници идеја премијера Србије које се све више своде на идеје како остати на власти, по сваку цену и на било који начин.
Они који немају храбрости и кредибилитета да се притисцима одупру, као што то није успео др Данило Митровић, ВД начелник Здравственог центра, треба да поднесу оставке на функције које обављају.
Изражавамо пуну подршку др Тањи Вешовић у борби за правду и поштовање грађанских вредности, као што подршку изражава и др Драгица Станојловић, независна одборница у Скупштини Вршца.