четвртак, 21. април 2016.

POLICISKA UPRAVA PANČEVO - NOVI PROJEKTI

Vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić posetio je danas Policijsku upravu u Pančevu i poručio da prema statističkim pokazateljima građani koji žive u ovom okrugu mogu sebe smatrati jednim od bezbednijih u Republici Srbiji.


Povod posete Pančevu vršioca dužnosti direktora policije bila je realizacija tri projekta policijske uprave. Rebić je u Pančevu prisustvovao primopredaji pet skutera, koji su donacija grada Pančeva Policijskoj upravi u tom gradu.
- Zahvaljujući donaciji lokalne samouprave odnosno opštini Pančevo mi smo svedoci činjenice da Policijska uprava Pančevo danas dobija pet skutera koja će biti značajno korišćena u vidu prevencije i sprečavanja krivičnih dela i prekršaja, rekao je on i zahvalio lokalnoj samoupravi na donaciji.
Jedan od projekata se odnosi na početak osnovnih kurseva jezika nacionalnih manjina - slovačkog, mađarskog, rumunskog i češkog, koji će biti organizovani u prostoijama policijske uprave.
- Imamo priliku da u prvoj sesiji 85 policijskih službenika koji su se dobrovoljno javili da prisustvuju kursu, odnosno, učenju jezika nacionalnih manjina koje žive na području ovog okruga, što je svakako jedna značajna novina, poručio je Rebić.
Cilj sprovođenja ovakve vrste aktivnosti je unapređenje saradnje policije i građana, posebno saradnje sa nacionalnim manjinama, radi postizanja višeg stepena bezbednosti kroz bolju komunikaciju sa građanima i veće uključivanje građana i manjinskih grupa u rad policije.
Tokom posete Rebić je prisustvovao i otvaranju "Savetovališta za bezbednost – kuća bezbednosti", koja je otvorena u centru grada, van prostorija Policijske uprave.
- Kancelarija je, zahvaljujuću aktivnostima načelnika Policijske uprave Pančevo Nikole Popovca, prva takva institucija u Republici Srbiji, gde će građani Pančeva moći sakodnevno da pristupe i od policijskih službenika dobiju sve potrebne informacije po pitanjima koja se tiču građana, a odnose se na bezbednost, pitanja kriminala i pitanja koje su u nadležnosti ove Policijske uprave – upravne poslove i bilo koja druga gde će građani dobiti jasan i nedvosmislen odgovor i biti brzo upućeni u rešavanje svojih problema, istakao je Rebić.
Načelnik Policijske uprave Pančevo Nikola Popovac rekao je da je su za početak opredeljene četiri linije rada - kriminalistička policija, policija opšte nadležnosti, saobraćajna policija i upravni poslovi.
- Ovo je primer rada policije u lokalnoj zajednici gde je policija u službi građana“, istakao je Popovac.
Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, rekao je  da je bezbednost grada Pančeva prioritetan cilj i da je u ostvarivanju tog cilja saradnja lokalne samopurave i Policijske uprave Pančevo izuzetna.
Gosti u Policijskoj pravi Pančevo prilikom realizacije ova tri projekta,  bili su i predstavnici ambasada Slovačke, Mađarske i Rumunije kao i predstavnici Misije OEBS-a u Srbiji.