среда, 20. април 2016.

Dosta više s tim: "Gladni smo", pa čovek nije pekar već premijer!



Aman, bre, ljudi, šta je s vama: ne prođe dan da neko ne dobaci iz mase premijeru: "Gladan/gladna sam"?!
Ručajte pre nego što krenete na miting, pobogu, pa praznog stomaka se ne ide ni na svadbu, a kamoli na hodočašće "Gospi iz garsonjere".
Jel on ikada dobacio nekome u masi: "Lažem vas" ili "Tek ste ga naj.bali", a sigurno mu je nebrojeno puta došlo da to učini ali ne, mladić finih manira, iz vojvodske kuće, i zašto bi uostalom on nekog zamarao svojim problemima kad niti ste krivi za njih, niti možete da mu pomognete?!
Ne može ni on vama, niste na otvaranju pekare pa da na brzinu iskrivi nekoliko hiljada kifli i baci u masu, već na stranačkom skupu na kojem govornik priča ono u šta ne veruje dok vi aplaudirate onome za šta ste ubeđeni da je notorna laž, ali to je stvar domaćeg vaspitanja, folklora, rutine koja se ne sme remetiti samo zato što nekome u sred govora "zenice oka našeg"- krče creva!
Ko neka razamažena deca ste, bre, vi- gladni!
Samo nešto kukate sirotom čoveku, verujem da mu presedne svaki miting, a to su retki trenuci kad može bar na kratko da odmori od kopanja onolikih rupa i zatrpavanja kamena temeljaca, a mislim da ih je u minulih deset dana postavio više nego kamenoresci za godinu, ali se ni na jednom od skupova nije požalio: "Bole me leđa! Steglo me u krstima! Ruke mi drhte ko da sam greškom gurnuo prste u uključenu mešalicu"...
Bože me oprosti, kad ga vidim u vestima pojačam da čujem ko je umro, kad se setim da nije Toma već Tomin mali od lopate, zatrpava krtinčnjake po Srbiji, iz kojih će jednog dana izrasti jal fabrika, jal drvo, jal će onaj posađeni kamen rekordno da rodi pa će i o tome da se javlja?..
Dakle, dosta više s tim: "Gladni smo", barem na mitinzima, jer, ponavljam, to što niste stigli da jedete žureći da vidite mesiju, ili što možda nemate šta da pojedete zbog mizerne penzije, plate koju niste primili godinama, platu koju ste upravo primili ali za nju ne možete da kupite ni susam s đevreka- nije opravdanje da upadate čoveku u reč, jer glad, beda i jad nisu opravdanje za nekulturu, a to je upravo ono što premijer nudi Srbiji i što nam je potrebnije od hleba nasušnog!
Ne mislim dolsovno na kulturu- tu je ispunio kvotu s Tasovcem, već na standarde ponašanja: kulturno je pre četiri godine obećao boljitak za dve, pa posle te dve najkulturnije moguće zamolio za strpljenje još dve, a sad više nego kulturno, ne prekidajući nikoga u sred jela, traži još samo četiri kako bi na fin i psitojan način mogao da uradi sve ono za šta će po isteku osme godine reći da je učinio još pre šest, ali smo mi narod kratkog pamćenja jer uglavnom razmišljamo ili onom rabotom, ili želucem!
Sve češće želucem, mada i bolje što je tako, jer na šta bi tek ličilo da tokom mitinga neko dobaci: "Predsedniče, narod ti nema erekciju" ili "Predseniče, napaljena sam", daleko bilo?!
To bi već značilo da nešto zaista nije u redu i da Srbija ne ide pravim putem, pa se i ne bi moglo verovati obećanjima čoveka koji izbegava da obećava i licitira s godinama, ali dok god je narod "samo" gladan i ima dovoljno snage da to kaže, pa i vikne, sve je u redu, jer glad čovek može i da zavara čašom vode- ali erektivnu disfunkciju nikako, pa sto puta da se vadi na loš dan, stres na poslu, glavobolju, pijanstvo...
Zaista koristim priliku da apelujem na sve da ubuduće uzmu barem koji zalogaj pre mitinga, ili ponesu smoki, jer ćemo doći u neprijatnu situaciju da premijer ne može da govori a samim tim i objasni šta još dobijamo za četiri godine poverenja u vlast koja ni sebi ne veruje?!
A, to što je i ovog puta obezbeđenje izvelo gladnicu iz sale samo svedoči u prilog tezi da vlast brine o sužnjima!
Verujem da su gospođi za minut objasnili da nije ni malo gladna, naprotiv, da se prejela pa od podivljalog holesterola ne zna šta govori, i kome govori što je još bitnije!
Zašto niko nije preneo da se nakon nekoliko minuta vratila u salu i dobacila: "Sita sam, sine, sita, sam ti polako, ima baka vremena do večere ihaaaaj", a?..
Ne zato što se to nije dogodilo, već zato što je potrebno još samo dve godine da se dogodi, ali čovek se ne kandiduje za polovinu mandata već ceo, pa da vidimo za četiri kad nahrupimo svi na miting ko na "Ivkovu slavu"- rumeni, gojazni, jednom debelom nogom već u EU a drugom u budžetski suficit od nekoliko bilijardi evra!
Pa, svi ko jedan, u glas: "Predsedniče, imaš nešto za želudac, pretovario sam se ko Velja u Guči, a i erekcija već četvrti dan ko kula u "Beogradu na vodi"!