субота, 16. април 2016.

САОПШТЕЊЕ



САОПШТЕЊЕ


Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да је у оквиру акције „Скенер 2“, која је спроведена у сарадњи са надлежним тужилаштвима и пореском полицијом,  у више градова у Србији ухапшено 49 особа осумњичених да су од 2007. године до данас починиле више коруптивних кривичних дела.

Стефановић је истакао да је почињеним кривичним делима, која се претежно односе  на злоупотребу службеног положаја у државним органима, буџет Републике Србије,  Аутономне покрајине Војводине, више општина, привредних субјеката и физичких лица  оштећен за око 7,6 милиона евра.

Према његовим речима, међу ухапшенима се налазе руководиоци и запослени у пореској управи, некадашњем Министарству заштите животне средине и просторног планирања , функционери локалних самоуправа, запослени у више јавних предузећа „Електро – привреди Србије“, „Поштама Србије“, „Електрокосмету“.

Министар је додао да је међу ухапшенима и 12 саобраћајних полицајаца, осумњичених да су починили кривична дела из области примања мита, као и да је кривична пријава у редовном поступку поднета против 25 особа, док се за двоје осумњичених трага.  

Акција је, како је навео, спроведена у више градова у Србији - Београду, Новом Саду, Панчеву, Бору, Зајечару, Јагодини, Краљеву, Крагујевцу, Нишу, Сомбору, Кикинди и Зрењанину.

„Данашња акција је још један показатељ да полиција, у сарадњи са надлежним тужилаштвима,  неће стати у обављању свог посла. Реч је о делима из области корупције, која су веома друштвено опасна, због чега се овакве акције често спроводе и надам се да ће то бити опомена свима да се криминал у Србији не исплати“, закључио је министар полиције. 

                                                                        ******

Полицијски службеници Сектора унутрашње контроле у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Јагодини ухапсили су седам полицијских службеника.

Ухапшени полицијски службеници А.Б., Н.З., С.Г., Г.В., Н.С., С.Г., и Б.Л. и запослени у предузећу ''Србија путеви'' Р.Т., сумњиче се да су, од октобра до децембра 2015. године, на подручју града Јагодине, извршили више кривичних дела примање мита и злоупотреба службеног положаја.

                                                                    *******
Полицијски службеници Сектора унутрашње контроле су, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Краљеву, донели решења о задржавању до 48 часова петорици полицијских службеника Полицијске управе у Краљеву, Одељења саобраћајне полиције.


Ухапшени М.М., С.Т., Г.М., Д.Т., и В.П, сумњиче се да су од августа 2015. до априла ове године, на подручју града Краљева, починили више кривичних дела примање мита и злоупотреба службеног положаја.