четвртак, 14. април 2016.

BELA CRKVA - OPŠTINSKI FUNKCIONER PREKO POSREDNIKA PRETI NOVINARU


 KAKO SAZNAJEMO - BELOCRKVANSKOM NOVINARU STEFANU CVETKOVIĆU PREKO POSREDNIKA UPUTIO JE PRETNJE BELOCRKVANSKI PREVARANT I KRIMINALAC OPŠTINSKI FUNKCIONER. TO SU JEDNE U NIZU PRETNJI KOJE POMENUTI KRIMINALAC I PREVARANT ČINI OČIGLEDNO SA NAMEROM DA USKRATI PRAVO GOSPODINU CVETKOVIĆU DA SLOBODNO INFORMIŠE JAVNOST. PREVARANT I KRIMINALAC JE PREKO POSREDNIKA OVAJ PUT PORUČIO DA ĆE BITI UGROŽENA BEZBEDNOST NJEGOVOG SINA AKO GOSPODIN CVETKOVIĆ NASTAVI DALJE DA SE BAVI ISTRAŽIVANJEM KRIMINALNIH AKTIVNOSTI PLAĆENOG OPŠTINSKOG FUNKCIONERA.

  SAZNAJEMO DA JE NAKON OVIH PRETNJI GOSPODIN STEFAN CVETKOVIĆ O SVEMU OBAVESTIO LIČNO ŠEFA MISIJE EVROPSKE UNIJE MAJKLA DEVENPORTA  I ABASADORA OEBS-a PETER BURKHARD I ZAMOLIO NA REAKCIJU U CILJU SPREČAVANJA DALJIH PRETNJI I PRITISAKA KOJIMA JE IZLOŽEN.

 

PRENOSIMO IZJAVU GOSPODINA CVETKOVIĆA ZA FAIRPRESS --

Godinama unazad ,bio sam izložen svakojakim nasilnim postupcima pojedinaca ili grupa koje su bile nezadovoljne mojom “drskošću” da javno iznesem činjenice koje ukazuju na kriminalne radnje u lokalnoj sredini u kojoj živim, izjavio je Cvetković za Fairpress.Problem je u glavama kriminalaca koji bi uređivali medije. Problem je u tome što kriminalcima smeta kada nekog ne mogu kupiti, uplašiti ili ucijeniti.Spreman sam učiniti sve da zaštitim sebe i svoje bližnje, ali i pravo da javno istupam o svim temama od javnog interesa. Ono na šta nisam spreman jest da ustuknem pred sistematski raširenom korupcijom i kriminalom koji urušava temelje našeg društva. Još uvijek vjerujem u univerzalnu vrijednost, da je moguće ubiti novinara ali nije moguće ubiti istinu. IZA NAPADA NA MENE STOJE ONI KOJIMA SMETA JAVNOST I TO ME NA NEKI NAČIN RADUJE JER NJIHOVA REAKCIJA JE POTVRDA DA SU NJIHOVE KRIMINALNE AKTIVNOSTI UGROŽENE. ALI SVAKAKO NIJE PRIJATNO.SA DRUGE STRANE TO JE SITUACIJA NA KOJU MORATE DA BUDETE SPREMNI ,AKO SE ODLUČITE ZA PUT KOJI SAM JA IZABRAO. MNOGO JE SNAŽNA I MOĆNA SILA(INTERESI) KOJIMA SE SUPROTSTAVLJAM ALI VLADAM ORUŽJEM(ISTINOM) KOJE MI DAJE PREDNOST U TOM SUKOBU.