субота, 29. новембар 2014.

POLICIJA RAZREŠILA MONSTRUOZNO PREBIJANJE U BELOJ CRKVI????????



    Pre deset meseci u Beloj Crkvi desio se stravičan zločin ,tom prilikom  naš sugradjanin Munir Isić  monstruozno je prebijen na groblju u Vračev Gaju. Tom prilikom mu je prećeno porodici  i zahtevano je od njega da se momentalno iseli iz Bele Crkve .  Posle tog monstruoznog čina Munir Isić  sa porodicom je zbog bezbednosti napustio Belu Crkvu i tek nakon pritiska javnosti, policija je obezbedila uslove kako bi njegova porodica vratila i bila bezbedna u Beloj Crkvi.


 Više od deset meseci u javnosti se spekulisalo o motivima i izvršiocima ovog gnusnog čina. Na žalost ni nadležni državni organi nisu imali odgovore na ova pitanja. Tek pošto je prošlo više od pola godine od dogadjaja a nakon intervencije Predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vušića  i resornog Ministra  Dr. Nebojše Stefanovića nadležni državni organi preduzeli su opsežne aktivnosti kako bi se utvrdili svi detalji u vezi ovog "dogadjaja".
 Saznajemo da su preduzete opsežne mere provera svih detalja da je ispitan veći broj lica koja bi na direktan ili posredan način mogla da imaju direktna ili posredna saznanja u vezi sa ovim dogadjajem.
 Tokom istrage utvrdjivali su se i tehnički detalji sistemi veza mobilne telefonije i ostali aspekti koji bi mogli da pomognu u rasvetljavanju krivičnog dela. 


    I kako saznajemo PU Pančevo dostavila je izveštaj Kabinetu Predsednika Vlade i Kabinetu Ministra Policije ali istovremeno i nadležnom Osnovnom Javnom Tužilaštvu u Vršcu.

   Policija je tako NEDVOSMISLENO 
utvrdila  motive ovog monstruoznog kriminalnog akta a samim tim u toku istrage ukazala na jedan deo izvršioca i organizatora.

 Što se tiče motiva važno je napomenuti da kriminalni akt nije motivisan etničkim , verskim ,.. elementima veća da se radi o motivima koji proizilaze iz želje da se na kriminalan i nasilan način ukloni konkurencija u poslovima oko pogrebnih usluga. 
  Utvrdjeno da je sem prebijanja Munira Isića koji je vlasnik firme za pružanje pogrebnih usluga utvrdjeno da je prećeno i drugim osobama koje se bave pružanjem pogrebnim uslugama.

Nakon operativnih saznanja jedan deo lica medju kojima i M.V(45) iz Bele Crkve pozvan je na poligrafsko ispitivanje jer se u toku istrage  pojavila  osnovana sumnja da bi mogli da budu direktno povezani u vezi krivičnog dela nanošenja lakih telesnih povreda i ugrožavanja sigurnosti.


 Zahvaljujući svim preduzetim aktivnostima ali i spremnosti jednog lica "INSAJDERA" koji je u toku istrage izrazilo spremnost za saradnju sa državnim organima, policijiski ovaj kriminalni akt je u jednom velikom delu rešen ali se i dalje prikupljaju dokazi kako bi se utvrdili svi akteri monstruoznog čina prebijanja gradjanina Bele Crkve Munira Isića i maltretiranja njegove porodice , upravo iz tih razloga jedan deo informacija je u cilju završetka istrage i otkrivanja svih lica koji imaju vezu sa izvršenjem ovog krivičnog dela još nije dostupan.