петак, 8. август 2014.

Novinar Stefan Cvetković RAZOTKRIO PLJAČKU

       Kako saznajemo sve detalje oko krađe u JP Belocrkvanska Jezera razotkrio je Novinar Stefan Cvetković koji je o tome podneo i prijavu Policiji i Tužilaštvu . Uspeli smo da dođemo do orginalnog teksta prijave koji stavljamo na uvid.  Radi poređenja samo jedna sugestija da je prošle godine isti posao oko čišćenja trave uradilo angažovano preduzeće JP AdaCiganlija za nešto više od 200 000 dinara  a da nas je ove godine Sava BURDUŠ(podrazumeva se Maki) očistio za 6 120 000(šest miliona i sto dvadeset hiljada dinara).

------ Novinar Stefan Cvetković


Policiskoj stanici Bela crkva                                                                    dana 6.8.2014  u Beloj Crkvi

                                               Prijava
      Na osnovu informacija do kojih sam kao novinar došao evidetno je da je zloupotrebama više lica u Javnim preduzećima i Opštini Bela Crkva došlo do materijalne štete od minimalno 5 500 000  dinara.
  Jedan od načina za izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja jeste "pumpanje" faktura Jp Belocrkvanska Jezera  za košenje trave u Belocrkvanskim Jezerima gde je iskazano ,fakturisano i naplaćeno  620(!!!!!!!!) radnih sati u iznosu od preko 6 120 000 dinara  (!!!!!!!!!!!!!!) JAVNOM PREDUZEĆE DIREKCIJA ZA IZGRADNJU OPŠTINE BELA CRKVA .
  Za ovu pljačku  moralo je znati vise lica I svako od tih lica bilo je dužno da kradju I fiktivnu fakturu ospori.  Glavno osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja je Dir. JP Belocrkvanska Jezera  SAVA STEFANOV zvani Burduš  I  sugerišem da zarad dosledne primene zakona I efikasnog sankcionisanja izvršioca krivičnih dela  bude hitno saslušan I prema njemu budu preduzete potrebne mere kako  nikako nebi uticao na istragu I potecijalne svedoke. Kao podnosilac prijave ukazujem na potrebu da se na okolnosti izjasne I sledeća lica   I njihova uloga I potecijalna odgovornost    DRAGIŠA JOVIČIN predsednik nadzornog odbora, ILIJE SIMIĆA člana nadzornog odbora i VLADIMIRA KRUČIČANA člana nadzornog odbora  ali i odgovornih lica u OPSTINI BELA CRKVA  Stanko Petrović I Marjan Aleksić.
 Potrebno je radi lakšeg procesuiranja učesnika izvršenja krivičnog dela pribaviti sledeću dokumetaciju  Ugovor o kupovini mašine  za košenje trave I izmuljivanja, fakture o međusobnim obavezama  JP Belocrkvanska Jezera  I JP DIREKCIJA ZA IZGRADNJU OPŠTINE BELA CRKVA  a u vezi spornih fiktivnih usluga, dokumetaciju o namensko  budžetsko opredeljenim sretstvima za tu namenu (13 000 000 dinara) ,aneksi ugovora,izvodima trasankcija spornih sretstava,….   Itd (bez namere da Vas učim poslu za koji ste obučeni)  Za evetualne nejasnoće uvek sam dostupan na telefon 064 50 xx xxx.
 Molim Vas  nadležne u MUP-u kao I u Tužilaštvu da me kao podnosioca PRIJAVE u skladu sa zakonom obavestite o preduzetim aktivnostima   .                                         Beleži se sa poštovanjem      
    podnosilac prijave Stefan Cvetković