недеља, 27. мај 2018.

U AUSTRIJI UHAPŠENI BELOCRKVANI SA PRIJAVOM BORAVKA U BEČU A.J. (1988) D.O. (1979) G.Z. (1976)

 
Srpska i austrijska policija uhapsile 26 dilera, među njima 24 SRBA - TROJE UHAPŠENIH U SRBIJI IMAJU PREBIVALIŠTE U BELOJ CRKVIU zajedničkoj akciji pripadnika policija Srbije i Austrije uhapšeno je 26 osoba zbog sumnje da su se u dužem periodu bavili uzgojem opojne droge marihuane u ilegalnim laboratorijama, koje su instalirali na teritoriji Austrije, odnosno u Beču i okolini, saopštio je MUP.
Saradnjom policija dve zemlje otkriveno je 14 laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i zaplenjena je velika količina narkotika.
U ovoj akciji, u kojoj je učestvovalo više od 200 policajaca, uhapšeno je 26 osoba, od kojih su 24 srpski državljani, jedan austrijski i jedan crnogorski državljanin. Za jednim od uhapšenih tragali su Srbija i Austrija zbog trgovine drogom i oružjem, navodi se u saopštenju.


Intenzivnom saradnjom policija dveju zemalja i svakodnevnom razmenom informacija, u više od 20 pretresa otkriveno je 14 laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, tri manja skladišta za pakovanje ove opojne droge, 10 kilograma upakovane marihuane spremne za prodaju i oko 7.500 biljaka u raznim fazama razvoja.

Kokain, heroin, pištolji...
Procenjuje se da bi od ovih zaplenjenih biljaka moglo da se proizvede oko 350 kilograma osušene marihuane.
U ovoj akciji zaplenjeno je i 3,2 kilograma kokaina, 600 grama heroina, pištolj, više od 30 telefona za komunikaciju, među kojima su telefoni marke "blekberi", kao i 80.000 evra.
Zajednička istraga srpske i austrijske policije o radu ove organizovane kriminalne grupe, koja je počela krajem 2017. godine, pokazala je da je ova grupa delovala na teritoriji Austrije od početka 2017. godine i da su njeni članovi iznajmljivali kuće u Beču i okolini, u kojima su instalirali laboratorije za uzgoj marihuane, navodi se u saopštenju.
U tom periodu, od početka 2017. godine pa do trenutka hapšenja, procenjuje se da je ova kriminalna grupa ukupno proizvela oko 888 kilograma gotove marihuane.
Vrednost ove količine marihuane procenjuje se na 3.463.200 evra na veliko, odnosno u uličnoj prodaji 8.880.000 evra, navodi MUP.