недеља, 6. мај 2018.

OVO JE LAŽNA LEKARKA IZ VRŠCA !!!!

Lažna doktorka Višnja Đumić duboko je zagazila u sopstvenu laž - osim što je bez diplome radila godinama na pedijatriji, slagala je i roditelje, medicinske radnike, da je završila medicinu.
Njen otac je Predrag Đumić, vrsni neuropsihijatar, koga svi u Vršcu izuzetno poštuju, a kada je saznao da je Višnjina diploma lažna i da je samo završila prvu godinu Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, od šoka je zanemeo.
 Đumićeva je bila zaposlena kao doktor medicine u Službi pedijatrije sa neonatologijom u Opštoj bolnici u Vršcu, a decu je "lečila" od decembra 2015. godine do 3. aprila 2018. godine. Prvo kao pripravnica volonterka, a nakon što je prošla pripravnički staž, i kao doktor medicine. Početkom aprila Antikorupcijski tim Ministarstva zdravlja razotkrio je ovu prevarantkinju.
Kada je razotkrivena njena prevara, Višnja je istražnim organima odmah sve priznala. Objasnila je da je pokušala da studira, ali da joj uopšte nije išlo. Kasnije je, kaže, došla na ideju da falsifikuje diplomu, što je prema sopstvenom priznanju, uspela uz pomoć izvesnog Marka iz Novog Sada.
Naš izvor objašnjava da kada je otac lažne doktorke čuo sve detalje, po njegovom izrazu lica inspektori su shvatili da čovek apsolutno ništa nije znao.
 Međutim, ono što nije poznato jeste činjenica kako joj je pošlo za rukom i da diplomski ispit lažira, a da pri tome roditelji ništa ne posumnjaju.
Đumićeva je potpisala ugovor o volonterskom obavljanju pripravničkog staža i polaganju stručnog ispita u cilju pripreme i osposobljavanja za samostalni rad - stoji u prijavi koju je Ministarstvo zdravlja podnelo Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu.
Nakon potpisanog ugovora o stručnom osposobljavanju, lažna doktorka pribavila je i falsifikovanu potvrdu i uverenje kao da je položila stručni ispit za doktora medicine pred komisijom Ministarstva zdravlja. Ona je tako sve vreme, svesno, lažnim prikazivanjem činjenica dovela u zabludu i održavala u zabludi rukovodstvo te bolnice. Zahvaljujući prevari kojom se poslužila, rukovodstvo sa Đumićevom potpisuje dva ugovora. Prvo ugovor o radu na određeno vreme 1. februara 2017. godine i ugovor na neodređeno vreme 14. jula 2017. godine.
Ma koliko čudno to zvučalo, prema našim saznanjima, na rad lažne doktorke nije bilo pritužbi. Direktor vršačke opšte bolnice Danilo Mitrović rekao je da je lažna doktorka bila sekundarni lekar, te da je radila tehničko-administrativni deo posla, da nije lečila decu i nije samostalno donosila odluke. Prema njegovim rečima, ona je udaljena sa posla.