субота, 31. март 2018.

VLASNIK AGROMARKETA DUŠAN MOJSILOVIĆ UGOSTIO PREMIJERKU SRBIJE NA OTVARANJU LOGISTIČKOG CENTRA U KOJI JE ULOŽENO 7,5 MILIONA EVRA

Premijerka Srbije Ana Brnabić u društvu vlasnika "AGROMARKETA" Dušana Mojsilovića otvorila je danas novi logistički centar jednog od vodećih snabdevača tržišta pesticida, semenske robe i garden uređaja u regionu, kompanije “Agromarket”, koji trenutno u Inđiji zapošljava 65 radnika.
Brnabić je nakon obilaska novog logističkog centra istakla da je posebno ponosna što može da prisustvuje otvaranju domaće investicije iz Kragujevca u Inđiji i dodala da je Agromarket investirao i u drugim gradovima Srbije, poput Niša,Bele Crkve,Kikinde,Zaječar,....
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić otvorila je danas u Inđiji novi logistički centar kompanije Agromarket, jednog od vodećih snabdevača tržišta pesticida, semenske robe i garden uređaja u regionu, koji trenutno u tom gradu zapošljava 65 radnika.

Kako je saopšteno na sajtu Vlade Srbije, poslovno-skladišni objekat logističkog centra, koji ima 15.000 kvadratnih metara, prima i isporučuje robu preko 14 automatskih pretovarnih rampi.

Ukupna vrednost investicije iznosi 7,5 mil EUR, od čega je vrednost građevinskog objekta 6 mil, a opreme 1,5 mil EUR. Skladišni prostor raspolaže moderno opremljenim regalnim skladištem kapaciteta 15.500 paletnih mesta, koje opslužuju 30 visokoregalnih i drugih viljuškara.

Brnabić je, nakon obilaska novootvorenog centra, poručila da će ove godine cilj Vlade biti ubrzanje ekonomskog rasta, kojeg, kako je dodala, neće biti bez pokretanja lokalnog ekonomskog razvoja.




Kompanija "Agromarket Kragujevac" počela je sa radom 18. decembra 1990. godine, a prvih 15 godina pozicionirala se na tržištu Srbije i zemalja u okruženju, što je dovelo do toga da je danas Agromarket vodeći proizvođač, zastupnik i distributer širokog portfolia proizvoda - pesticida, semenske robe i garden uređaja na tržištu Zapadnog Balkana. 
Iz programa multinacionalnih kompanija, Agromarket pokriva više od trećine celokupnog tržišta Srbije, dok prometom semenske robe zauzima četvrtinu tržišta.
Godišnji prihodi Agromarket Grupe se kreće između 18,5 do 19 milijardi dinara, od čega je oko 3,5 milijardi vrednost izvoza. 
Glavni izvozni proizvodi su voćni plodovi jabuke, breskve i nektarine iz Bele Crkve koji se izvoze na tržište Ruske Federacije, odnosno višnja i šljiva iz Zaječara, koji svoje kupce nalaze na tržištima Evropske Unije i SAD, a odskora i Rusije.