субота, 17. март 2018.

OPASAN OTPAD IZ BELE CRKVE PRETI CELOJ SRBIJI !!!!!! GLAVNO OSUMNJIČENI U BEKSTVU !?!

OSUMNJIČENI LJUBOMIR MILIČEVIĆ U BEKSTVU !!!!!!

OVO JE FOTOGRAFIJA OSUMNJIČENOG KOJI SE NALAZI U BEKSTVU - AKO VIDITE OVO LICE PRIJAVITE ODMAH DEŽURNOJ SLUŽBI MUP-a / 192

BELOCRKVANSKE NOVOSTI EKSKLUZIVNO SAZNAJU DA JE U TOKU POLICISKA POTERA ZA VLASNIKOM FIRME "EKO21" LJUBOMIR MILIČEVIĆ KOJI JE OSUMNJIČEN DA JE BEZ DOZVOLA KRIMINALNO SKLADIŠTIO I SPALJIVAO OPASAN OTPAD U BELOJ CRKVI.Više od 100 tona otpada, za koji se sumnja da je opasan, pronađeno je neadekvatno uskladišteno u okolini Pančeva, pored međunarodne pruge za Rumuniju, na lokaciji firme "Eko 21", koja je registrovana za njegov tretman, izjavio je ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan.

"Pronađeno je više od 100 tona otpada, a vlasnik firme 'Eko 21' se verovatno nalazi u bekstvu inostranstvu. Proverićemo još jednom da li se poštovani uslovi za registraciju firmi za upravljanje otpadom", kazao je Trivan na konferenciji za novinare koju je održao na toj lokaciji.  


OVAKO SE PRE DVE GODINE NAŠ SUGRAĐANIN GOSPODIN STEFAN CVETKOVIĆ SUPROTSTAVIO KRIMINALCIMA KOJI SU UGROŽAVALI ZDRAVLJE BELOCRKVANA KRIMINALNIM SKLADIŠTENJEM I SPALJIVANJEM OPASNOG OTPADA
 BELOCRKVANSKE NOVOSTI EKSKLUZIVNO SAZNAJU DA JE U TOKU AKCIJA HAPŠENJA KRIMINALACA KOJI SU PO CELOJ SRBIJI KRIMINALNO ODLAGALI OPASAN OTPAD.

SAZNAJEMO DA POLICIJA SUMNJA DA JE GLAVNO OSUMNJIČENILJUBOMIR MILIČEVIĆ USPEO DA POBEGNE U INOSTRANSTVO ALI SE PROVERAVAJU SVE ADRESE NA KOJIMA POSTOJI SUMNJA DA SE OSUMNJIČENI KRIJE.
OVO JE OLOŠ KOJI JE KRIMINALNO SKLADIŠTIO I SPALJIVAO OPASAN OTPAD U BELOJ CRKVI 
SNIMCI KAKO SU INTERVENISALI GRAĐANI BELE CRKVE NAKON INFORMACIJE DA IH TRUJU OPASNIM OTPADOM

 INAČE POMENUTI JE VLASNIK FIRME "EKO21"  KOJA JE POSTALA JAVNOSTI POZNATA ZBOG KRIMINALNOG SKLADIŠTENNJA I SPALJIVANJA OPASNOG OTPADA U BELOJ CRKVI.


Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne je protiv firme "Eko 21" lane podneo krivičnu prijavu zbog nezakonitog skladištenja opasnog otpada.
Prema rečima Vladimira Galića pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, posledice nedozvoljenog skladištenja potencijalno opasnog otpada snose građani, bilo da je reč o njihovom zdravlju, ili o njihovim sredstvima kao poreskih obveznika.
"Ovo što vidimo kad je u pitanju nelegalno skladištenje opasnog otpada je, u stvari, tzv. "biznis". Ti ljudi su shvatili da mogu da se bogate preko noći, na štetu zdravlja građana. Zato treba pooštriti kaznenu politiku, ali i uslove za dobijanje dozvole za mobilna postrojenja za preradu opasnog otpada", rekao je Galić.

Galić je pojasnio da takva lica mogu jeftino da iznajme prostor kao što je danas otkriven na teritoriji Grada Pančeva, za vrlo malo novca da kupe određena postrojenja, potrebna im je samo polisa osiguranja a ne bankarska garancija za tretman otpada.