недеља, 25. фебруар 2018.

IZ NOĆNOG PROVODA U SMRT! Stravični detalji udesa kod Vršca, STRADALI NAJBOLJI DRUGOVI!

TRAGEDIJA - PLANDIŠTE U CRNINI
Dvojica najboljih prijatelja, Vukašin Jeličić (23) i Goran Petrović (23) iz Plandišta, kod Vršca, stradala su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju oko četiri sata ujutru na putu između Plandišta i obližnjeg sela Margita. U lančanom sudaru, u kom su učestvovala tri automobila, još četiri mlade osobe su zadobile teške i lakše telesne povrede, ali nisu životno ugrožene


Do velike tragedije je, kako nezvanično saznajemo, došlo posle noćnog provoda. Svi akteri su kobne večeri zajedno bili u jednom kafiću u obližnjoj Margiti. Oko pola četiri izjutra, Jeličić i Petrović su sa drugaricama Sanjom D. i Ivanom M. "jugom" krenuli nazad u Plandište. Kada su došli do samog ulaza u ovo mesto, nestalo im je benzina.
- Kako su vozili, tako su i ostali nasred puta. Pozvali su jednog drugara da dođe da im donese gorivo. Dok su ga čekali, iz Margite je naišao još jedan prijatelj u "mercedesu". Parkirao je vozilo ispred njih i pokušao da ih šlepa - tihim glasom prepričava Goran Beronja, prijatelj porodice Petrović, koja nije želela da daje izjave ovim povodom.
Beronja zatim otkriva jezive detalje ove nesreće, koja je brojne Plandištance zavila u crno.
U trenutku kada je Vukašin iz gepeka vadio kanister za benzin, iz pravca Margite je u punoj brzini naleteo "reno" i pokosio ga. Presekao mu je obe noge, a telo bacio na put.
Od siline udarca, "jugo", u kom su tada sedeli nastradali Petrović i obe devojke, zakucao se u "mercedes", koji je stajao ispred njih.
Auto je bio bukvalno zgužvan. Goran je sedeo na zadnjem sedištu i, nažalost, preminuo na licu mesta - dodaje on.
Ivana M. je prošla sa lakšim telesnim povredama, dok je Sanji D. operisana ključna kost i izvađena slezina. Otvoreni prelom zadobio je i vozač "mercedesa" Slobodan S. (33), koji je u trenutku nesreće bio van svog automobila.
Sanja je došla na vikend iz Beograda, gde je završila školu i tek se zaposlila u nekoj apoteci. Htela je malo da se opusti sa društvom, ali eto kakva je sudbina snađe. Teška je ovo nesreća za celo mesto - kaže komšinica Sanjine bake.

izvor    -   informer.rs