уторак, 2. мај 2017.

IN MEMORIAM: Preminuo Živojin (Kosta) Sporea - iskreno saučešće porodici SPOREA


IZ ARHIVE -------


четвртак, 04. децембар 2014.


PONOS BELE CRKVE 2014

Živojin (Kosta) Sporea 
Rodjen je 16.juna 1941 u Beloj Crkvi


I ove godine mnogo BELOCRKVANA odazvalo se i dalo svoje predloge za laskavo zvanje PONOS BELE CRKVE

Na osnovu obrazloženih predloga uzimajući u obzir argumente u prilog zasluge za ovakvo zvanje 2014 godine PONOS BELE CRKVE je 

 Čika Živa Sporea 

Rodjeni BELOCRKVANIN ovo laskavo zvanje zaslužio je upravo zato što   jeste aktivno promovisao univerzalne vrednosti u svim oblastima života.

 Čika Živa je svojim primerom pokazao i pokazuje kako 

je moguće biti častan a istovremenom biti i uspešan

Ovaj rodjeni BELOCRKVANIN je mladost proveo u Beloj Crkvi gde je završio stolarski zanat 1964 godine odlazi u Švedsku gde nalazi posao u struci. Marljivim radom ali i urodjenim smislom za biznis ulazi u posao sa nekretninama. Svoje prihode ulaže u nekretnine i vremenom postaje veoma uspesan i priznat u toj oblasti.
Dugogodišnjim ČASNIM radom ,odricanjem ,zajedno sa svojom porodicom suprugom Kerstin i sinom i ćerkom ovaj BELOCRKVANIN stekao je zavidnu imovinu u Švedskoj.
Istovremeno nikad nije zaboravio odakle potiče i redovno je posećivao zavičaj i na svakom mestu u svakoj prilici isticao svoj rodni grad Belu Crkvu.
 I pored činjenice da je zašao u osmu deceniju i da godine ostavljaju trag na njegovo zdravlje 
ČIKA ŽIVA 
je odlučio da i u zavičaju uloži u izgradju pogona za ekološku proizvodnju električne energije, radi se o projektu vrednom oko dva miliona evra kojim je planirana izgradnja mini hidro elektrana a koji bi trebao da bude završen 2015 godine.

Živojin Živa Sporea je Ponos BELE CRKVE