субота, 04. март 2017.

NAPREDNI FUNKCIONER -Iz policije je otpušten 2003. godine jer je zajedno sa suprugom, koja je takođe tada bila uhapšena, prevario nekoliko stotina Pančevaca dobro poznatom metodom piramidalne štednje.

NAPREDNI KRIMINALAC NA ČELU OPŠTINE OPOVOPredsednik opštine Opovo Zoran Tasić, član Srpske napredne stranke. U njegovoj zvaničnoj biografiji se navodi da je diplomirao na policijskoj akademiji, ali se elegantno prećutkuje šta je kasnije bilo sa njim. Iz policije je otpušten 2003. godine jer je zajedno sa suprugom, koja je takođe tada bila uhapšena, prevario nekoliko stotina Pančevaca dobro poznatom metodom piramidalne štednje. Svi oštećeni su prijavili da im je bračni par Tasić uzeo od 2.500 evra pa do desetak hiljada evra. Veruje se da je  pomenuti na ovaj način stekao preko pola miliona evra.
Posle bavljenja "bankarstvom" Tasić odlazi u politiku, ali se i tu isključivo bavi prevarama. Grupa poljoprivrednika iz Opova u oktobru  2011. godine podnela je krivične prijave protiv čelnika te opštine, između ostalih i protiv načelnika opštine za budžet - Zorana Tasića.
Prema navodima prijave, članovi ove organizovane kriminalne grupe stekli su u evrima višemilionsku protivpravnu imovinsku korist, ili su omogućili drugima da je steknu. Oni su više godina favorizovali svoje ljude, od kojih se mnogi uopšte ni ne bave poljoprivredom, a neki su i nepokretni, u davanju pod zakup opštinskog zemljišta. Zakup državne zemlje iznosi 11.000 dinara po hektaru, a poljoprivrednici od države dobijaju subvencije od 140 evra za istu površinu. Favorizovani zakupci, pored tih 140 evra, daju zemljište u podzakup po ceni od 220 evra. Čista zarada za godinu dana je bila oko 250 evra po hektaru.
Samo mesec dana pošto je podneta pomenuta krivična prijava, Darku Mijajloviću, najglasnijem od ratara okupljenih u borbi protiv kriminalne opštinske vlasti, u podmetnutom požaru su uništeni traktor i kamion, a ukupna šteta je bila preko 130.000 evra.