недеља, 26. март 2017.

GDE JE ZAVRŠIO OPASAN OTPAD IZ BELE CRKVE??? KO ŠTITI KRIMINALCE ????

ZA DUGOTRAJNO I  SA TRAJNIM POSLEDICAMA UGROŽAVANJE ZDRAVLJA GRAĐANA BELE CRKVE I I TRAJNO UGROŽAVANJE 
EKOLOGIJE NAPLAĆENO 
VIŠE OD 930 000 000,oo DINARA !!!!








Opasan otpad iz Bele Crkve nezakonito uskladišten u Novom Sadu!!!

Firma "Eko-21 d.o.o." iz Dobrice nezakonito je uskladištila oko 500 kubika opasnog otpada u skladištu bez dozvole u Industrijskoj zoni Sever u Novom Sadu.
Otpad je u Novi Sad došao iz Bele Crkve, nakon što je republička inspekcija ovoj firmi koja se bavi postupanjem sa opasnim otpadom, naredila da isti ukloni iz napuštene hale u kojoj se, ponovo nepropisno, nalazio. Skladište u kojem se otpad sada nalazi je u Primorskoj 86, u Industrijskoj zoni Sever, a pripada d.o.o. "Step Trans", kompaniji koja se bavi međunarodnim prevozom i špedicijom.
Meštani Bele Crkve dugo su se žalili na zdravstvene tegobe, a za koje sumnjaju da su posledica odlaganja opasnog otpada u hali "25. maj". Pošto su prijavili slučaj inspektorima, isti su izašli na teren pre oko četiri nedelje i ustanovili da je otpad skladišten bez ikakvih dozvola. Kako je republička inspektorka Jelena Stanković navela za televiziju N1, u napuštenoj hali zatečena je opasna ambalaža, odbačene hemikalije, otpadno ulje, goriva i druge supstance.

Kako ekološka udruženja kažu, opasni otpad je "na turneji" po Srbiji. U Novom Sadu je završio nakon što je firmi "Eko-21 d.o.o." naređeno da ga izmesti iz napuštene hale u Beloj Crkvi, ali ga je kompanija prevezla bez adekvatnih dozvola na drugu lokaciju. To je ministarstvo javilo Pokrajini, koja je vanredno izašla na teren pre nedelju dana i ustanovila da se veća količina opasnog otpada nalazi u hali bez dozvole za skladištenje.
"Zabranjen je dalji prijem otpada na ovoj lokaciji a hala je, od strane inspektora, zapečaćena s obzirom na to da ne postoji neposredna opasnost po zdravlje ljudi i životnu sredinu. Zatečeni otpad se ne nalazi u blizini stambenih zona, uredno je upakovan, zaštićen je od atmosferskih uticaja i pristupa neovlašćenih lica, a na ambalaži nema tragova izlivanja. Radi se na utvrđivanju svih činjenica vezanih za nezakonito uskladišten otpad nakon čega će biti preduzete mere za koje je ova inspekcijska služba ovlašćena", poručili su inspektori. Prema rečima pomoćnika za inspekcijske poslove u sekretarijatu Pokrajinske vlade Dušana Pajkića, i dalje se radi na prikupljanju svih činjenica pošto su pronađena i određena burad bez oznaka. Međutim, nema opasnosti po građane, a sigurno je da će otpad po okončanju svih radnji biti uklonjen i iz Primorske ulice.

  To znači da je kompanija kršila zakon jer nije radila tačno u skladu sa dozvolom koju poseduje - umesto da su sa mobilnim postrojenjima radili kod operatera kod koga i nastaje otpad, oni su postavili mobilno postrojenje u Belu Crkvu i dovlačili opasan sadržaj u magacin koji nije za to predviđen registrom.
U istom magacinu su, bez adekvatne dozvole za to, prerađivali opasan otpad. I oni su sada pokušali tu istu igranku u Novom Sadu kako bi premestili otpad sa tačke A na tačku B, ali smo ih u tome uhvatili i sprečili. Oni će sada morati sve radnje da urade onako kako je zakonom predviđeno", navodi Pajkić