субота, 11. фебруар 2017.

NAPREDNI VRŠAČKI AZIL ZA PSE - NAPREDNA UPRAVA OBEZBEDILA HRANU ZA PSE !?! HRANE IH SA UGINULIM ILI UBIJENIM PSIMA

   UPOZORENJE SLIKE SU VRLO ZASTRAŠIJUĆE




Radnica vršačkog JKP "Drugi oktobar" Snežana Mikulić podnela je krivičnu prijavu protiv nadležnih u svom preduzeću zbog, kako se navodi u tom dokumentu, zlostavljanja i velikog pomora pasa u azilu za te životinje.

Mikulićeva u prijavi navodi da je od oko 500 pasa, koliko ih je bilo u oktobru 2016. godine, sada u azilu ostalo 330. Ona tvrdi da je jedan deo životinja udomljen a da je više od 100 pasa "uginulo zbog kanibalizma, gladi i zlostavljanja zaposlenih".
Dodaje i da je od 1. februara ove godine hrana u azilu drastično smanjena, takoreći ukinuta, jer se dnevno psima daje samo tri džaka hrane.
- Sve je kulminiralo u decembru 2016. godine, kada je u azilu stradalo 45 pasa. Nadala sam se da će biti bolje kao što su obećavali. Prvo im je hrana smanjena sa sedam na pet džakova dnevno, što je strašno. Gledala sam pse kako se tuku oko svake granule, a nadležni su nestašicu hrane pravdali kašnjenjem javnih nabavki. Sada su počeli da im daju samo tri džaka i više nisam mogla da ćutim i podnela sam krivičnu prijavu – priča za "Blic" Mikulićeva, uz napomenu da je grize savest što ranije nije reagovala.
Mikulićeva u krivičnoj prijavi navodi, citiramo: "Kao radnik azila nalazim se pod svakodnevnim stresom jer sam prinuđena da svakoga dana sakupljam delove rastrgnutih i polu pojedenih pasa - sve kao posledica izgladnjivanja i držanja suviše velikog broja pasa na suviše malom prostoru, bez elementarnih uslova za život koje propisuje Zakon o dobrobiti životinja’’.