субота, 11. фебруар 2017.

BELA CRKVA - OPŠTINSKI FUNKCIONERI MEĐU NAJGORIMA U SRBIJI!!!?!?!

 NAČELNICI šest opštinskih uprava u Srbiji završiće na sudu zbog neizvršenja rešenja upravnih inspektora, saznaju “Novosti”. Zbog toga što opštine nisu ispoštovale naloge Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i prenele podatke iz matičnih knjiga u elektronski oblik podnete su prekršajne prijave protiv načelnika iz Jagodine, Prokuplja, Vlasotinca, Bele Crkve, Ljubovije i Aleksandrovca.

                                                            NAČELNIK DMITROVIĆ

Kako navode u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, upravna inspekcija je u drugoj polovini 2016. godine u svim lokalnim samoupravama sprovela inspekcijski nadzor nad primenom propisa o matičnim knjigama u delu koji se odnosi na obavezu obezbeđivanja vođenja drugog primerka matičnih knjiga primenom elektronskih sredstava za obradu i skladištenje podataka.
- Nadzor je rađen kako bi se utvrdilo pravo stanje prenosa i kako bi se one lokalne samouprave koje su kasnile sa unosom navele da ovaj posao ubrzaju - kažu u ministarstvu. - U toku nadzora načelnicima 98 uprava rešenjem upravnog inspektora naloženo je da do isteka zakonom utvrđenog roka obezbede vođenje drugog primerka matičnih knjiga u elektronskom obliku. Zbog neizvršenja ovih rešenja do sada su protiv šest načelnika nadležnim sudovima podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka.