среда, 18. јануар 2017.

Saša Mirković objavio je danas da iz Prištine započinje kampanju za predsednika Srbije

Nekadašnji poslanik Saša Mirković objavio je danas da iz Prištine započinje kampanju za predsednika Srbije, jer "svaki predsednički kandidat mora da pokaže da je sposoban da zagovara i ostvaruje saradnju i mir na Balkanu, a ne suprotno"  

"Danas treba da stanemo jedni uz druge i mi Srbi i Makedonci i Crnogorci i Albanci i Hrvati i Bosanci, pa i Slovenci", naglasio je Mirković.
"U svakoj od naših bivših republika i pokrajina postoje ekonomski problemi", podsetio je MIrković i ukazao da političari, zarad ličnih interesa i interesa određenih kriminalnih grupa, na svaki način pokušavaju da posvađaju građane.
Trude se šovinističkom retorikom da ih ubede da je bolje da im oružje bude napunjeno, a frižideri prazni i deca gladna, nego da žive kao sav normalan svet, ocenio je Mirković.
On je najavio da u "daljem toku kampanje želi da pokaže da je bolje da vodimo ljubav i da imamo osećaj ljudske pripadnosti pre svega".
"Nacionalnu svest treba da razvijamo kod dece, ali ne u mržnji prema drugim nacijama, bilo sa koje strane ta mržnja da dolazi. Nacionalizam znači voleti svoje i poštovati tuđe, sve ostalo je šovinizam", napomenuo je Mirković.
"Kao budući predsednik", istakao je Mirković, "baviću se i time da penzioneri mogu da priušte unucima po neki poklon, a ne da izdržavaju unuke od svojih skromnih penzija, jer unuci nemaju gde da se zaposle".
"Kada pitate svakog ekonomistu reći će vam da tržište manje od 10 miliona stanovnika nije rentabilno i održivo. Zato je tržište bivše Jugoslavije bilo idealno sa 22 miliona stanovnika", ocenio je Mirković.
"Došao sam na Kosovo i u Prištinu da pokažem da svaki građanin Srbije, pa i njen predsednik, može i sam da dođe bez vojske", objasnio je Mirković i pozvao građane da se osamostale u "svom mišljenju, poslu, životu", ali da se ne dele.
"Vreme je da postanemo svi pametni, a oni koji su za sebe pričali da su pametni, a nas pravili i prave nas glupima, treba da odu na smetlište istorije", naglasio je Mirković.
On smatra da bi Srbija trebalo da bude "pokretač nove vere u ljude i ljubavi u celom regionu".