понедељак, 2. мај 2016.

Kovačević: Sistem proizvodi poltrone, mediokritete i očaj

Kovačević: Sistem proizvodi poltrone, mediokritete i očaj

Kovačević: Sistem proizvodi poltrone, mediokritete i očajIzvor: N1
Nije bitno da li ste kvalitetan kadar, važno je samo da ste lojalni. Takav sistem proizvodi poltrone, mediokritete, jedan globalni očaj onih koji su na drugačiji način vaspitani, kaže novinar Antonije Kovačević, glavni i odgovorni urednik portala Ekspres.net.
Portal Ekspres.net počeo je sa radom u izbornoj noći.
"To je simbolika. Pokazalo se da je ono u šta smo sumnjali istina - da se možemo baviti stvarima koji nisu spinovanje, da je moguće napraviti filter, da samo informacije koje su bitne uđu u medije", kaže Kovačević.
Expres.net je portal za pametne i one koji se ne stide da to pokažu

Antonije Kovačević

Nećemo se baviti rijalitijem, jeftinim sadržajem. Gledaćemo da suštinski pratimo život i ono što je od suštinskog značaja za građane Srbije, dodaje Antonije Kovačević.
Ratko Božović, profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu za Ekspres govori o strahu i teskobi modernog čoveka, moralnom posrnuću, tradicionalnim vrednostima, kao i o zajedničkom kulturnom prostoru.
Kovačević kaže da je partokratija u Srbiji postala "regularna".
"Zakovani smo u vakumu gde Srbija nije u stanju da se odlepi od navika koje su prethodne garniture vlasti usvojile kao model ponašanja. Nije bitno da li ste kvalitetan kadar, važno je samo da ste lojalni i to vam garantuje nekakav prosperitet i uzlaznu liniju u vertikali vlasti. Takav sistem proizvodi poltrone, mediokritete, jedan globalni očaj onih koji su na drugačiji način vaspitani - da za ovde njih nema mesta", kaže Kovačević.
Govoreći o proslavi prvog maja, i protesta koji nisu organizovani od strane sindikata, Kovačević kaže da su radnici u Srbiji jedna "zaplašena masa".