среда, 27. април 2016.

KO ČINI NOVU SKUPŠTINU U BELOJ CRKVI- KAKO DO VEĆINE?


 NAKON ŠTO SU SE PREBROJALI SVI POLITIČKI AKTERI IMAJU SVOJE RAČUNICE . ALI PRVO DA POĐEMO OD ČINJENICA PRE NEGO ŠTO KRENEMO NA KALKULACIJE.

OD 33 ODBORNIKA KOLIKO BROJI SKUPŠTINA U BELOJ CRKVI NAJVIŠE JE NA PRVI POGLED DOBIO SNS 16 , DRUGA JE LSV SA 8,TREĆI PO BROJU MANDATA SU DEMOKRATSKA STRANKA SA 3 ,SLEDI GG BELOCRKVANSKA SLOBODNA INICIJATIVA SA 2,JEDINSTVENA SRBIJA SA 2 SLEDE SDSS SA 1 I KOMUNISTIČKA PARTIJA SA 1 ODBORNIKOM.

 E SAD KALKULACIJE NE MANJE BITAN FAKTOR - TEORETSKI MOGUĆE JE DA SNS OSTANE U OPOZICIJI , PRVO PITANJE JE KOLIKO JE 16 ODBORNIKA SNS-a JEDISTVEN BLOK A KOLIKO JE TU FRAKCIJA(MAKIJEVCI BAR TROJE,VIOLETINI BAR SEDMORO,SAMOSTALCI BAR TROJE,...) IPAK VELIKE SU ŠANSE DA SNS NAPRAVI VEĆINU,DRUGI SA 8 ODBORNIKA LSV TREBA DA OKUPI JOŠ 9 ODBORNIKA ZA VEĆINU ŠTO SIGURNO NEĆE BITI LAKO  ALI PO PRINCIPU NIKAD NE RECI NIKAD POSTOJE OKOLNOSTI GDE BI DVE NAJVEĆE LISTE MOGLE DA NAPRAVE KOALICIJI ODGOVOR NA OVE DILEME DAĆE VREME KOJE NAM PREDSTOJI. DS JE SVAKAKO BLIŽA LSV ALI NIJE GADLJIVA NA VLAST NI SA SNS-om,GG BSI -BORIS ĐURĐEV IMA STOMAK ZA SVAKI "DOGOVOR" ,JEDINSTVENA SRBIJA JE SIGURNO NAKON SVEGA BLIŽA SARADNJI SA LSV-om ALI ĆE NJIHOV STATUS DOSTA ZAVISITI OD KOALICIJA SA VIŠIH NIVOA VLASTI,SDSS JE NASTULILA NA LISTI SNS-a PA BI NEKAKO BILO PRIRODNO DA NJIHOV ODBORNIK BUDE BLIŽE NEKOJ VEĆINI KOJU BI ČINILI NAPREDNJACI, ODBORNIK KOMUNISTIČKE PARTIJE  TEK TREBA DA SE IZJASNI.

TRI MOGUĆA SCENARIJA VEĆINA

1.  17        KOJI SU IZABRANI NA LISTI SNS-a (16 SNS PLUS 1 SDSS)
2.  25        SNS 16 - LSV 8 - SDSS 1
3.  17-20 LSV 8 - DS 3 - JS 2 - KP 1 - NEZADOVOLJNI IZ SNS-a 3-4 - BSI 2