понедељак, 18. мај 2015.

SVI DETALJI U VEZI SA NAPADOM NA BELOCRKVANSKOG NOVINARA

Kao što smo i najavili objavljujemo sve detalje u vezi sa NAPADOM na BELOCRKVANSKOG NOVINARA STEFANA CVETKOVIĆA
Naravno da smo pokušali da dodjemo do komentara i samog napadnutog novinara ali sem kratkog   e-maila u kome nam je potvrdio da je napadnut od jednog lica ,verbalno vređan a na kraju da su mu upućene i ozbiljne pretnje,nije bilo opširnijeg osvrta na nemio događaj. Zahvalio nam se na interesovanju i zamolio da imamo razumevanja, jer ne želi da ometa istragu i postupanje nadležnih državnih organa ali je istovremeno naglasio da ima potrebu da se u ovom konkretnom slučaju posebno zahvali Policiji i OJT na svemu što su u skladu sa zakonom preduzeli kako bi mu osigurali bezbednost.

NAPADNUTI BELOCRKVANSKI NOVINAR
 STEFAN CVETKOVIĆ

 Više informacija morali smo da pribavimo iz drugih izvora(policija,OJT Vršac,RTV,RTS,B92,...)

 Tako da smo istrazivajući sklopili mozaik događaja u vezi sa napadom na BELOCRKVANSKOG NOVINARA.

 Kao prvo policija je pronašla nasilnika koji je pretio i potvrđeno nam je da se radi o Srđanu Zlatanoviću zvanom Prći  iz Bela Crkve od  ranije registrovano lice sklono nasilničkom ponašanju sa debelim policiskim dosijeom u vezi izvršenja i drugih oblika krivičnih dela(droga,ucene,.......). Pomenuti je već osuđivan za ozbiljna krivična dela.
 Do napada i pretnji došlo je u kasnim večernjim satima u kladionici "MILENIJUM" kada je ničim izazvan u vidno alkoholisanom(ili nekim drugim supstacama omamnjenom) stanju prvo počeo verbalno da vređa Stefana Cvetkovića koji nije dao povoda niti je reagovao na takvo ponašanje nasilnika. Nasilnik je očigledno insistirao na konfliktu ali i na reakciji Cvetkovića pa je u jednom trenutku počeo da upućuje ozbiljne pretnje a zatim polio tečnošću Cvetkovića koji je bio na par metara daljine. Kada je izostala reakcija Cvetkovića ,nasilnik pljuje u njegovom pravcu i prilazi sa očiglednom namerom da ostvari fizički kontakt u tom trenutku napadnuti se udaljava kako bi očigledno onemogućio fizički kontakt i poziva policiju. Sve vreme kako saznajemo prisutno je više lica koja pokušavaju da dobronamerno obuzdaju Srđana Zlatanovića.
 Policija je brzo došla na lice mesta i preduzela aktivnosti u skladu sa pravilima postupanja u takvim situacijama. Nasilnik je upozoren na posledice koje će snositi a napadnutom je obezbeđena zaštita. U ranim jutarnjim satima a na osnovu naloga OJT Vršac uzeta je izjava  na okolnosti događaja od Stefana Cvetkovića.
 Zatim je privedeno i lice koje je verbalno vređalo i pretilo Stefanu Cvetkoviću.
Zatim su pozvani i potecijalni svedoci  da se izjasne o samom događaju(nezvanično saznajemo da se niko ničeg nije sećao i ništa nije ni čuo ni video ali je neke od njih do policije dovezao osumnjičeni).
 Saznajemo da je pored toga policija preuzela snimak video nadzora iz objekta gde se nemio događaj odigrao, ali da i sam Cvetković osetivši potecijalni problem ceo događaj snimio u audio formatu mobilnim telefonom a sve to je olakšalo posao policiji a otežalo situaciju u kojoj se nalazi osumnjičeni,jer su snimci potvrdili osnovanost prijave Stefana Cvetkovića.
 Ovi snimci očigledno su dodatno uznemirili osumnjičenog Srđana Zlatanovića koji preko posrednika šalje preteće poruke Cvetkoviću. Zbog toga ga policija ponovo privodi istog dana i po hitnom postupku podnosi prijave protiv NASILNIKA a svu dokumetaciju prosleđuje na dalje postupanje OJT Vršac.
O motivima i pozadini napada kruže razne glasine i za sada se samo nagađa , odgovore će sigurno dati nadležni u policiji.

Saznajemo da je povodom ovog napada u toku prikupljanje detaljnih provera osumnjičenog Srđana Zlatanovića o svim aktivnostima u vezi sa njim.
  

OSUĐUJEMO NAPAD NA NAŠEG SUGRAĐANINA NOVINARA  GOSPODINA STEFANA CVETKOVIĆA I PRIŽAMO MU PODRŠKU ZA DALJE AKTIVNOSTI U CILJU  ISTINITOG I PRAVOVREMENOG INFORMISANJA JAVNOSTI O SVEMU ŠTO JE BITNO ZA NAŠU SREDINU A I ŠIRE

P.S. Što se tiče narko-dilera on je sad bezbrižan o njemu sad ima ko da brine