недеља, 26. април 2015.

POLICIJA OTKRILA MONSTRUME KOJI SU POKUŠALI DA PROTERAJU BELOCRKVANSKU PORODICU

Zahvaljujući intervenciji Premijera Aleksandra Vučića, Ministra Policije dr. Nebojše Stefanovića,Direktora POLICIJE SRBIJE Miloradu Veljoviću i Načelniku PU Pančevo  Nikoli Popovcu ovom slučaju dodeljen je status prioritenog značaja tako da su na rešavanju korišćeni svi raspoloživi resursi.


                     GLAVNO OSUMNJIČENI  U BEKSTVU Ignjat Stajkovic 

Nakon više od godinu dana INTEZIVNE ISTRAGE u vezi sa MONSTRUOZNIM PREBIJANJEM MUNIRA ISIĆA I PROTERIVANJEM NJEGOVE PORODICE IZ BELE CRKVE saznajemo da je POLICIJA uspela da u najvećem delu rasvetli sve detalje ovog slučaja.
 Za rešavanje ovog ZLOČINA nadležni državni organi pošli su od utvrđivanja šta su potecionalni MOTIVI . Tako je POLICIJA utvrdila da je ISKLJUČIVI MOTIV  ,uklanjanje konkurencije u poslu sa pogrebnim uslugama. Nakon utvrđivanja motiva ,POLICIJA je operativnim radom(ispitivanjem potecionalnih svedoka,poligrafskim ispitivanjem osumnjičenih,proverom telefonskih kontakta sa oštećenim pre izvršenja dela,.......) uz angažovanje svih raspoloživih resursa ,vrlo brzo došla do indicija, ko bi mogla da budu lica koja su bila u vezi sa izvršenjem   ovog krivičnog dela, ali tada dolazi onaj teži deo posla a to je prikupljanje konkretnih dokaza koji su potrebni za pokretanje krivičnog gonjenja.
 Permanetnim aktivnostima POLICIJE na otkrivanju organizatora i izvršioca krivičnog dela, povećava se nervoza kod aktera izvršenja krivičnog dela koji svojim postupcima "pomažu" POLICIJI u rasvetljavanju zločina.
 Tako POLICIJA dolazi do lica koja suočena sa policiskom istragom i predočenim saznanjima, počinje da sarađuju i nudi pogodbu kako bi dobili blažu kaznu.
 POLICIJA tako dolazi do saznanja da pre izvršenja krivičnog dela ,jedno lice obuhvaćeno istragom i poligrafskim ispitivanjem ,nudi drugom osumnjičenom ,partnerstvo oko pogrebnih usluga. Nakon toga kreću aktivnosti zastrašivanja konkurencije sve do organizovanog prebijanja i proterivanja Munira Isića i njegove porodice.
 POLICIJA je uspela da prikupi dokaze da je u izvršenju krivičnog dela učestvovalo najmanje pet lica ali se provera vrši za još jedan broj osumnjičenih za organizaciju i izvršenje krivičnog dela.
  Što se tiče idetiteta organizatora i izvršioca ovog KRIMINALNOG ZLODELA pored lica iz Bele Crkve ima i lica koja nisu iz Bele Crkve.

  Saznajemo da se glavno osumnjičeni nalazi u inostranstvu u bekstvu(policija proverava ko mu pomaže u bekstvu,kao i sa kim je u kontaktu,na lociranju osumnjičenog koriste se i medjunarodna policiska pomoć) i da je za njim raspisana poternica na svim graničnim prelazima. A da su ostali osumnjičeni pod stalnom prismotrom policije i da se očekuje njihovo lišavanje slobode.

 Zasluge za rešavanje ovog slučaja ima i gospodin Nenad Čanak koji je insistirao javno na rešavanju ovog slučaja kao i novinar Stefan Cvetković ali i UKP Pančevo kao i Načelnik PS  Bela Crkva Milan Krstić. NARAVNO DA NAJVAŽNIJA PODRŠKA BILA ONA KOJU SU PRUŽILI BELOCRKVANI SVOM SUGRAĐANINU I NJEGOVOJ PORODICI.

 I na ovom slučaju pokazalo se da se zločin ne isplati i da je pravda možda spora ali dostižna.

 U  VREME IZVRŠENJA KRIVIČNOG DELA GOSPODIN MUNIR ISIĆ I NJEGOVA PORODICA BILI SU U OPASNOSTI I PROGNANI VAN SVOG DOMA  A MONSTRUMI SU BILI SILNI I MIRNI U SVOJIM KUĆAMA    ----    DANAS JE PORODICA GOSPODINA MUNIRA ISIĆA U SVOJOJ KUĆI SIGURNA I BEZBEDNA ALI ZATO KRIMINALCI STREPE SVESNI DA VREME KOJE DOLAZI , NE DONOSI NIŠTA LEPO I SIGURNO PROCESUIRANJE ZBOG NEDELA KOJE SU POČINILI.

 Saznajemo da RJT(Republičko Javno Tužilaštvo) vanredno proverava kvalifikaciju dela i vanredno proverava postupanja OJT Vršac u slučaju monstruoznog prebijanja i proterivanja Munira Isića i njegove porodice , zbog sumnje da pored povreda i ugrožavanja bezbednosti ima i elemenata pretnji po verskoj i nacionalnoj pripadnosti kao i elemenata zverskog mučenja ali i oštećenja tuđe stvari i ne manje teško delo organizovanje više lica(GRUPA) radi izvršenja krivičnog dela .