петак, 27. март 2015.

AFERA "KLIMA"

MINISTAR POLICIJE TVRDI DA PARTISKA KNJIŽICA SNS-a  NIJE I NE MOŽE BITI ZAŠTITA NIKOME KO POČINI KRIVIČNO DELO


Belocrkvanske Novosti ekskluzivno saznaju da je pokrenuta inicijativa da se smenjeni predsednik Opštinskog Odbora Srpske Napredne Stranke u Beloj Crkvi Jovan Daja isključi iz stranke. Kao razlog za njegovo isključenje navodi se da je svojim postupcima urušavao i stetio ugledu SNS-a .

 Kap koja je prelila čašu jeste afera "KLIMA" kako saznajemo iz stranačkih izvora SNS-a postoje ozbiljne indicije da je Jovan Daja duži vremenski period učestvovao u raznim mahinacijama i da je za svoje potrebe (a sve pretstavljajući da se radi o stranačkim interesima) oštetio budžet Opštine Bela Crkva a da su mu to omogućila pojedini opštinski funkcioneri i tako njega kontrolisali a preko njega i sam OO SNS-a.

Sumnja se da je pod izgovor  sredjivanja partiskih prostorija Jovan Daja na razne načine pribavio više stotina hiljada dinara a uvek pozivajući se na Srpsku Naprednu Stranku.Poznat je i slučaj KLIMA UREDJAJA koji je navodno bio poklon SNS-a za mesnu zajednicu DUPLJAJA  a da se naknadno ustanovilo da nije poznato poreklo donacije jer je NAČELNIK OPŠTINSKE UPRAVE ODBIO DA PLATI "STRANAČKI" POKLONJENE KLIME.  SAMO NA REPREZETACIJU (iće i piće) Jovana Daje opština je platila opet više stotina hiljada dinara.  Zbog svega navedenog pokrenuta je inicijativa da se Jovan Daja nakon smene sada i isključi iz stranke.


OSUMNJIČEN Jovan Daja

 Istovremeno saznajemo da će o svim sumnjama biti obavljena detaljna istraga i da će nakon pribavljenih dokaza biti preduzete aktivnosti u skladu sa zakonom.  Pored Jovana Daje proveravaju se i sva lica kaoja bi mogla da budu saučesnici u izvršenju krivičnih dela.

 Nadležni državni organi dobili su konkretne dokaze kao i potpisane izjave o svim kriminalnim aktivnostima Jovana Daje, isti materjali dostavljeni su i pojedinim stranačkim funkcionerima.