понедељак, 11. август 2014.

DOBRE VESTI ZA BELOCRKVANSKE VOĆARE


  Sve ide u prilog da ovogodisnja berba bude NAJ ISPLATIVIJA za BELOCRKVANSKE VOCARE. Mnogi su razlozi za ovakvu dobru godinu za BELOCRKVANSKE VOCARE   ipak glavni razlog za bericetnu godinu nalazi se u jednom spoljnom faktoru - zbog sankcija koje je Rusija uvela za uvoz iz zemalja EU pojavila se ogromna potraznja za vocem iz SRBIJE pa samim tim i iz Bele Crkve. Tako se ove godine poklopila traznja,odlicna cena i dobar rod.

  Ono cemu mogu da se raduju BELOCRKVANSKI VOCARI, kao prvo jeste odlicna cena koja ima i tedeciju rasta ali zajedno sa odlicnom cenom bitno je sto je i interesovanje izvoznika za kupovinu voca veca nego sto je ponuda voca i pored cinjenice da je ovo godine voce na BELOCRKVANSKIM plantazama rodilo fantasticno.

 Tako posle dugog niza godina i problemima sa losim rodom,otkupom,niskim cenama,susom,naplatom predate robe,.... posebno je interesatana cinjenica da mnogi otkupljivaci su ove godine spremni da avasno placaju i ugovaraju otkup.
  Po podacima do kojih smo dosli cene voca vec sada su u proseku u odnosu na proslu godinu uvecane od 30% do 55% u zavisnosti od voca i sorti.