четвртак, 26. јун 2014.

Šta se "kuva" u političkom loncu naše opštine

      Pored ogromnog napora aktuelnih vlastodržaca da haos u oštini i u vladajućoj koaliciji prikriju ,sve ukazuje da će neminovno doći do nekih promena i u Beloj Crkvi. 
    Očigledno je da će posle 14 godina permanetnog boravka na vlasti  Demokratska Stranka odlazi u zasluženu opoziciju a to u njihovom slučaju znači nema vlasti - nema stranke , što će samo potvrditi ono što je svima godinama bilo jasno da će DS na lokalu postojati do god bude bilo mogućnosti da se pljačka buđžet Opštine Bela Crkva.

    Dosadašnji predsednik opštine Stanko Petrović za koga smo saznali da ima interesatnu "DIPLOMU"  ali da nije jedini ali to je tema kojom ćemo se tek baviti, biće smenjen sa mesta predsednika pa samim tim i svi njegovi saradnici(zamenik,članovi veća,....)

  Za novog Predsednika Opštine mogao bi da bude postavljen odbornik SNS-a Bogosavljević Darko dok bi mu zamenik bila Sandra Ristić odbornica LSV-a.

  Odborničku grupu Srpske Napredne Stranke činilo bi 14 odbornika jer bi im se priključili odbornici Bogate Srbije kao i deo odbornika DS-a ,JS-a ,URS-a a nova skupštinska većina imala bi ukupno 22 odbornika.

Novi  Predsednik Skupštine Opštine verovatno će biti odbornik Novica Ostojić i za razliku od dosadašnje prakse kada je SO Bela Crkva imala po dva zamenika imaće jednog zamenika . Funkciju zamenika verovatno će obavljati Ljupče Stanković odbornik SNS-a.

  Istovremeno gotovo je sigurno da će sastav opštinskog veće biti smanjen sa sadašnjih maksimalnih jedanest plaćenih članova na minimalnih pet članova.

Ove promene će automatski za rezultat imati i promene u Javnim Preduzećima i Javnim Ustanovama gotovo je izvesna smena svih parazitskih kadrova DS-a i JS-a .  Kao prvi koji će biti smenjeni jesu, biblioteka Radovan Marković(crevni parazit)  i Mali Radojica JIP BCinfo(radio Bela Crkva) kao moguće rešenje za prvog čoveka lokalnog Radija spominje se Zoran Selaković

 Promena se očekuje i u JP Vodovod i kanalizacija gde bi umesto Licka Ferenca na mesto direktora bio postavljen Dragutin Jovanović
  Smene i nova postavljenja se očekuju i u Direkciji za građevinsko zemljište,BC jezera, Ušću, Centar za socijalno,  ali se očekuje i postavljenje i novog načelnika Opštinske Uprave pošto dosadašnji načelnik ide u penziju na njegovo mesto izvesno je biće postavljena Violeta Simić .

  Interesatno je da će zbog odlaskau penziju profesora Zorana Živkovića na mesto direktora u Belocrkvanskoj Gimnaziji biti postavljena profesorka Mirjana Pančić Bužek.
   Na mesto direktora doma zdravlja gotovo sigurno biće postavljena Dr.Tamara Nikolić Obradović  koja za razliku od dosadašnjih postavljenja ispunjava sve zakoanske uslove.

   Za ovaj put toliko naravno da će kao i do sada BCnovosti nastaviti da prate sve aktivnosti i da reaguju na svaku vrstu zloupotreba ili štetnih aktivnosti pojedinaca ili  grupa  bez obzira na imena i političku pozadinu.


 P.S.  To što nema više CREVNIH PARAZITA ,ŽELJKA CRNOGORCA, MIĆA SLINA,MARJANA ALEKSIĆA, KIKLOPA,....  ne znači da neki novi neće pokušati po starom   VAŽNO JE ZNATI DA JE NJIHOV POSAO DA SLUŽE GRAĐANIMA I DA OBAVLJAJU SVAKI POSAO SAMO DOK SU NJIHOVIM RADOM GRAĐANI ZADOVOLJNI.